Dikkat derin internet var

Anneler, babalar, derin internet kullanmayı biliyor musunuz? Derin internet, özel tarayıcılar üzerinden girilebilen, içinde uyuşturucu ve kiralık katil dahil her türlü suç unsurunun olduğu bir dünya. Merak edip, arama...

Anneler, babalar, derin internet kullanmayı biliyor musunuz?

Derin internet, özel tarayıcılar üzerinden girilebilen, içinde uyuşturucu ve kiralık katil dahil her türlü suç unsurunun olduğu bir dünya.


Merak edip, arama motorlarından bilgilerle girmeye kalkmayın, yanlışlıkla bir çocuk pornosu sayfası açarsınız, ertesi gün eviniz basılır. Ama ne yapıp edip, çocuğunuzun bilgisayarını bir uzmana götürüp kontrol ettirin. Niye mi?

Çünkü uyuşturucu tacirleri yine okulları, daha doğrusu gençleri hedef almış durumda. Narkotik, okul çevrelerinde önlem alıyor almasına ama derin internet üzerinden uyuşturucuya ulaşan çocuklar, ev partilerinde, orada burada uyuşturucu kullanıyor. Üstelik bu işte bile bir sosyal ayrım var.

Görece daha fakir semtlerde ucuz sentetik haplar elden pazarlanıyor, özel okul ve parası olanlara daha beterleri internet üzerinden. Uyuşturucu tek bela değil, bir de ona ulaşacak maddi imkanlar için fuhuş sektörünün eline düşme riski var. Bu durumu tespit eden aileler, çocukları damgalanmasın diye konuyu kendi başlarına çözmeye çalışıyorlar.

Danışmanlık hizmeti veren kuruluşlar ağzına kadar dolu, idrar testi kitleri, piyasada aranan ürünlerden biri haline geldi. Konuştuğum uzmanlar, gençlerin tüm sosyal medya ve WhatsApp yazışmalarının aileler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor. “Belki ayıp ama çocuğunuzun çantasını, hatta odasını bile, haberi olmadan aramakta fayda var” diyorlar.

Sonradan çok üzülmek yerine şimdiden biraz üzülmek katlanılır bir maliyet gibi duruyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 252 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 509 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 172 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar