Pastaya kaçak kat çıkanlar, detayları atlayanlar

Ali Ağaoğlu’nun kızının düğün pastasını gökdelene benzetenler olmuştu. Dünyanın gerçek bir düğünde kesilen en büyük pastası 4.5 metre boyunda ve 120 kilogram...

Ali Ağaoğlu’nun kızının düğün pastasını gökdelene benzetenler olmuştu.

Dünyanın gerçek bir düğünde kesilen en büyük pastası 4.5 metre boyunda ve 120 kilogram ağırlığındaydı.


Filipinler’de ünlü bir aktörün düğünü için bu sene yapıldı. Bunun dışında, bir evlilik fuarı için ABD’de hazırlanmış, 6.8 ton ağırlığında, beş katlı, bir pasta daha var.

Bizim magazin muhabirlerimiz pastanın ağırlığı ya da yüksekliğini değil, kat sayısını yazmakla yetindiler.

Belki de Ağaoğlu’nun kızının düğün pastası gerçek düğün rekorunu kırmış ya da yaklaşmış olabilir.

12 karat tektaş

Gelelim damadın gelin hanıma taktığı 12 karat büyüklüğündeki tektaş yüzüğe. Arkadaşlar sadece karat kısmını yazdılar ama işlerini eksik yaptılar. Pırlantada tek değer, taşın ağırlığı değildir. Fiyatı belirleyen asıl unsur, taşın ne kadar berrak olup olmadığıdır. Sonra kesim ve taşın biçimi de büyük önem taşır.

Bu yazdıklarımın neden önemli olduğunu örneklerle anlatayım:

Brad Pitt’in Angelina Jolie için aldığı tek- taş yüzük, 16 karat büyüklüğünde ve tahmini değeri 500 bin dolar’dı.

Buna karşın Michael Douglas’ın Catherine Zeta Jones’a aldığı 10 karatlık nikah yüzüğünün tahmini değeri 1 milyon dolar.

Yani taşın karatını yazmak yeterli değil. Kaldı ki, dünyada Tiffany&Co ya da Cartier gibi imzası taş kadar değerli sayılan pırlanta markaları da var.

Gelelim en büyük hataya

Gelin ve damat için geceliği 50 bin dolar olan ve Forbes Dergisi tarafından bu yıl ‘dünyanın en lüks 10 suiti’ arasında gösterildiği söylenen Sultan Suiti hikayesine...

Bir kere Sultan Suiti’nin geceliği 30 bin euro, yaklaşık 39 bin dolar.

Ayrıca dünyanın en pahalı 12 suit odası arasında da değil.

New York’ta bir otelin penthouse şeklindeki suit odasının geceliği 86 bin dolar. Sonra Cenevre’den bir otelin suit odası var, geceliği 59 bin dolar. Fiji Adası’nda geceliği 55 bin dolar olan bir suit ve ardından da Atina’da, şehir merkezi dışında, deniz kıyısına doğru villa şeklinde yapılmış bir suit oda var, onun geceliği de 50 bin dolar. Bana sorarsanız, İstanbul’daki iki olağanüstü yer, fiyatları da aynı olan Çırağan Kempkinski ve Shangri-La Bosphorus, fiyatlarını bir miktar daha yukarı çekme hakkına sahipler.

Gelelim sonuca

Bir haftadır gazete, televizyon, her yerde bu düğün konuşuluyor.

Medyada bu kadar Reklam yeri satın almak isteseniz, bu düğün için yapılan harcamalardan daha fazlasını yapmanız gerekir. Yani yine kasa kazandı.

DEAŞ YILDIZ HARİTASI MI VAR?

Astroloji ciddi bir iş ama bu işle ilgilenen herkesin yeterince ciddi olmadığına eminim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 387 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 437 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 321 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 330 Okunma CHP’yi bekleyen 4 tehlike... 07 Nisan 2024 | 1.096 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar