Ali Ağaoğlu'nun Baba hali

Hep söylerim, babalar ve kızları arasındaki ilişki, dünyanın en özel ilişkisidir. Her baba, kızının kahramanı, koruyucusudur. Her baba, kızının hayat boyu arayacağı güvenin ve sevginin, ilginin ilham...

Hep söylerim, babalar ve kızları arasındaki ilişki, dünyanın en özel ilişkisidir. Her baba, kızının kahramanı, koruyucusudur.


Her baba, kızının hayat boyu arayacağı güvenin ve sevginin, ilginin ilham kaynağıdır. Önce kına gecesi baskını sonra da düğün fotoğrafları geldi Ali Ağaoğlu’nun kızının. Bugüne kadar binlerce Ali Ağaoğlu fotoğrafı gördüm. İtici bulduklarım da oldu, kayıtsız kaldıklarım da.Ancak kızının kına gecesi ve düğünündeki Ağaoğlu fotoğrafları bana en şirin, en gerçek gelenler oldu. Annesine sarılırken, kolunda kızı yürürken, kızına sarılırken, çok alışkın olduğumuz gülüşündeki hüznü saklayamamış iş adamı.

Baba-kız ilişkisi bu...

Ne ağalık bırakır adamda, ne de küçük dağları ben yarattım havası.

DÖNDÜ, YAŞADI MI SİZCE?

Döndü; 28 yaşında, biri altı, diğeri üç yaşında iki çocuk annesi, eşinden ayrı yaşayan bir kadındı. Evlere temizliğe giderek geçinmeye çalışıyordu. İşe giderken, çocuklarını evde bırakıyor, başlarına bir şey gelmesin diye de kapıyı üzerlerine kilitliyordu.

Kocasından şiddet görmüş bir kadındı. Hatta ikinci çocuğuna hamile olduğu dönemde bile dayak yemişti. Şiddete dayanamayıp ölmeyi denedi; uçurumdan atladı ama yaralı kurtuldu.

Sonra ağır bir dayak daha...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 93 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 401 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 440 Okunma Devlet aklı ve İsrail’e ihracat... 12 Nisan 2024 | 323 Okunma Bayramdan sonra ekonomi… 10 Nisan 2024 | 331 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar