Bağışıklığı zayıflatan 3 mühim hata

BESLENME HATALARIMIZ Eğer besinlerle yeteri kadar vitamin, mineral, antioksidan kazanamıyorsanız, vücudunuza kafi miktarda C ve D vitamini, Omega-3 ve probiyotik güç depolayamıyor, yeterince demir kazanıp magnezyum ve kalsiyumdan zengin...

BESLENME HATALARIMIZ

Eğer besinlerle yeteri kadar vitamin, mineral, antioksidan kazanamıyorsanız, vücudunuza kafi miktarda C ve D vitamini, Omega-3 ve probiyotik güç depolayamıyor, yeterince demir kazanıp magnezyum ve kalsiyumdan zengin beslenemiyorsanız, daha da önemlisi bedeninizi protein eksikliğine mahkum ediyorsanız, hiç kuşkunuz olmasın bağışıklığınız da kısa bir süre sonra zayıf düşecektir.

STRES YÜKÜMÜZ

Gergin, sinirli, öfkeli ve endişeli biriyseniz yandınız. Hele bir de “huzur yoksunluğu sendromu” durumunuz varsa sizin işiniz gerçekten çok zor. Çünkü bu, duygusal sarmal bağışıklık sistemini “damardan” etkileyen, sizi kısa sürede bağışıklık yoksunu biri haline getiren çok önemli bir problemdir.

UYKUSUZLUK PROBLEMİMİZ

Uykusuzluk da en az ilk ikisi kadar mühim bir bağışıklık hırsızı. Özellikle 40’lı, 50’li yaşlardan sonra gelişen uykusuzluk problemi, bu yaşlarda ortaya çıkan “edinsel bağışıklık kaybı” probleminin en önemli nedenlerinden... Eğer son zamanlarda kendinize “Neden bu kadar sık nezle oluyorum, niye bronşitim, farenjitim, sinüzitim sık sık tekrarlıyor?” diye soruyorsanız, tavsiye ederim uyku durumunuzu da şöyle dikkatle bir gözden geçirin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahdamarlarımız nasıl ve neden tıkanır 28 Mart 2024 | 1.261 Okunma Bahar geldi hoş geldi 25 Mart 2024 | 366 Okunma Mikroplastikleri damardan da almaya başlamışız 23 Mart 2024 | 303 Okunma Hastalanmadan yaşlanmak mümkün mü 21 Mart 2024 | 820 Okunma Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar