Bağışıklık bugünlerde çok lazım

Geçirdiğimiz sıkıntılı günler hepimizi üzüyor, uykumuzu kaçırıyor, strese sokuyor. Bütün bunlar da bağışıklığımıza bu ara daha çok sahip çıkmamızı zorunlu...

Geçirdiğimiz sıkıntılı günler hepimizi üzüyor, uykumuzu kaçırıyor, strese sokuyor. Bütün bunlar da bağışıklığımıza bu ara daha çok sahip çıkmamızı zorunlu kılıyor. İşte bu nedenle konumuz yine bağışıklık!
Bağışıklık sistemimiz mükemmel bir organizasyon. Biz ciddi yanlışlar yapmaz, onu üzüp bozmazsak tıkır tıkır çalışır.
Sağlam bir bağışıklık sistemi kendimizi daha iyi hissetmemizi, daha enerjik ve fit olmamızı, daha iyi görünmemizi garanti altına alır ama işleri sadece bunlarla da sınırlı değildir.
Bizi enfeksiyonlar ve kanserlerden, yani iç ve dış düşmanlardan da o korur.
Dışarıdan gelecek saldırılara da (enfeksiyonlara), içimizde gelişecek kötü niyetli hastalıklara da (kanserler) o engel olur.
Bedeni çevresel zararlardan koruyan, toksinlerden, kirlerden arındırıp içimizi, dışımızı temizleyen yine odur.
Onu bu ara sık gündeme getirmemin nedenine gelince...
Kış bu yıl soğuk ve zorlu geçiyor. Malum, ruhsal durumlarımız da pek parlak değil. Geçirdiğimiz sıkıntılı günler hepimizi üzüyor, uykumuzu kaçırıyor, strese sokuyor.
Bütün bunlar da bağışıklığımıza bu ara daha çok sahip çıkmamızı zorunlu kılıyor.
İşte bu nedenle konumuz yine bağışıklık!
Buyurun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahdamarlarımız nasıl ve neden tıkanır 28 Mart 2024 | 1.236 Okunma Bahar geldi hoş geldi 25 Mart 2024 | 366 Okunma Mikroplastikleri damardan da almaya başlamışız 23 Mart 2024 | 303 Okunma Hastalanmadan yaşlanmak mümkün mü 21 Mart 2024 | 820 Okunma Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar