Genç görünme tüyoları

Dengeli beslenme, düzenli hareket, nitelikli uyku ve iyi yönetilen stres, iyi hayatın olmazsa olmazları. Ama iş sadece bunlarla bitmiyor. Dinç ve zinde kalmayı isteyenlerin yapmaları gereken daha pek çok iş var. Dedelerimiz ve ninelerimizden...

Dengeli beslenme, düzenli hareket, nitelikli uyku ve iyi yönetilen stres, iyi hayatın olmazsa olmazları. Ama iş sadece bunlarla bitmiyor. Dinç ve zinde kalmayı isteyenlerin yapmaları gereken daha pek çok iş var.

Dedelerimiz ve ninelerimizden uzun yaşıyoruz ama hayatımız onlarınki kadar güzel, keyifli, huzurlu, sakin ve rahat mı? Cevap kişiye göre değişebilir ama yanıtın genelde "EVET!" olmadığı kesin. Ayrıca herkesin "daha iyi yaşamak" adına farklı çabalar harcadığı da doğru. Dengeli beslenme, düzenli hareket, nitelikli uyku ve iyi yönetilen stres iyi hayatın olmazsa olmazları ama iş sadece bunlarla da bitmiyor, dinç ve zinde olup öyle de kalmayı isteyenlerin yapmaları gereken daha pek çok iş, neticeyi etkileyen daha pek çok bileşen var.
Çevresel koşullar, ekonomik imkânlar, eğitim durumu bunların en önemlileri. Bir de "genç kalıp genç görünmek arzusu" var ki o daha çok "kendini genç hissetmek"le doğrudan bağlantılı bir konu.
İşte size bu konuda birkaç "işe yarar" ipucu. Dr. Evren Altınel hazırladı, buyurun...

VARAN 1: GÖZÜNÜZE VE DİŞİNİZE İYİ BAKIN

Diş sağlığınıza çok önem verin. Geriatri uzmanlarının fikir birliği ettikleri konuların başında yaşlılıkta beslenme dengelerinin korunması geliyor. Beslenmeyi düzende tutmak için sağlıklı, sağlam ve temiz dişlere ve diş etlerine sahip olmalısınız.
Kaliteli bir güneş gözlüğünüz olsun. Güneş ışınlarına karşı gözlerinizi polaroid özelliği olan, baş yapınıza uygun bir gözlükle koruyarak katarakt ve sarı nokta gibi ileri yaşlarda karşılaşılan göz sorunlarının oluşumunu geciktirebilir hatta önleyebilirsiniz. Unutmayın, hareketlerinizi düzenleyen sistemin bir parçası olan görme aynı zamanda belleğinizi devreye sokan ilk duyudur. Ayrıca güneş gözlüğü sayesinde kısık bakmayacağınız için göz kenarlarınızda kırışıklık oluşumunu ve derinleşmesini de geciktirebilirsiniz.
Duruşunuza önem verin. Karın içeride, omuzlar geride, alın karşıda, dik durun. Sanki başınızın tam tepesinden bir iple, dümdüz yukarı çekiliyor gibi durduğunuzda daha dinamik, enerjik, sportif ve genç görüneceğinizi garanti ederim.
Fırsat buldukça yalınayak yürüyün. Ayak tabanlarınız temas ettikleri yüzeyin sert ya da yumuşak mı yoksa engebeli veya pürüzlü mü olduğunu hisseder. Uzmanlar bir süre yalınayak yüründüğünde hareket algısının ve derin duyuların keskinleştiğini, yaşanan ortamı açık ve doğru tanımlayabilme yetisinin arttığını söylüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beslenmede yeni bir çağ başlıyor 20 Nisan 2024 | 172 Okunma Yeni bir iyi hayat sırrı: Sinaptik plastisite 18 Nisan 2024 | 525 Okunma Hangi vitamin daha değerli 15 Nisan 2024 | 723 Okunma Şeker tadında bayram olsun 11 Nisan 2024 | 71 Okunma Yorulmazsanız kötü yaşlanırsınız 08 Nisan 2024 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar