6 büyük diyet günahı

Kilo vermeye çalışanların farkına varmadan tekrarlayıp durdukları "basit ama önemli" bazı hatalar var. Bunların her biri, kilo kaybının sürekliliğini ve hızını engelleyen hatalar. İçlerinden...

Kilo vermeye çalışanların farkına varmadan tekrarlayıp durdukları "basit ama önemli" bazı hatalar var. Bunların her biri, kilo kaybının sürekliliğini ve hızını engelleyen hatalar. İçlerinden bazıları diyet yaparken bile "kilo almaya" yol açabilir. Beslenme uzmanları bu duruma "TAKILMA KİLOLARI" adını verir. Genelde akla bile gelmeyen ama pek çok diyetçinin çabalarını sabote edebilen o hataların ilk 6'sını beslenme uzmanı Nilüfer Bayram yazdı.

DIŞARIDA YENEN YEMEKLER

Diyetinize başladığınızda her öğününüzü kendiniz hazırlayabilirken üç ana öğününüzün birini dışarıda yemeye başladıysanız birkaç tüyoya ihtiyacınız olacaktır.
Hemen düzeltelim: Izgara tavuk, balık gibi az yağlı pişirilen mönüleri tercih edin. İçerisinde bulunan malzemeleri ve sosları sorgulayın. Bu sizin besin tüketiminizi kontrol altına alacaktır. Ana yemeğin yanında gelen pilav, patates gibi garnitüleri baştan tabağınıza koydurmayın. Yerine salata veya haşlanmış-ızgara sebze koydurun.

AİLE ZİYAFETLERİ

Diyet yaparken sürekli ertelediğiniz aile yemeklerine katılmaya başladınız, lezzetli yiyecekleri tüketmemeniz oldukça zor gelmeye başladı. Kendinize ödül vermenin vakti geldi diye düşünüyor olabilirisiniz.
Hemen düzeltelim: Kendinize ana mönüden küçük bir porsiyon (pizza, kıymalı makarna, mantı, börek gibi), sebzelerden veya salatalardan çok büyük porsiyon hazırlayın. Öğünde yoğurt tüketmeyi unutmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahdamarlarımız nasıl ve neden tıkanır 28 Mart 2024 | 1.269 Okunma Bahar geldi hoş geldi 25 Mart 2024 | 366 Okunma Mikroplastikleri damardan da almaya başlamışız 23 Mart 2024 | 303 Okunma Hastalanmadan yaşlanmak mümkün mü 21 Mart 2024 | 820 Okunma Gen tiyatrosuna hoş geldiniz 18 Mart 2024 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar