Almanya ve AB’nin mülteci paniği(1)

Göçmen krizinin çözümü için Ankara’nın desteğini isteyen AB liderlerinin Türkiye’ye üç temel konuda taviz vermeye hazır olduğu Batı basınında bir haftadır dillendiriliyor. Bu kapsamda...

Göçmen krizinin çözümü için Ankara’nın desteğini isteyen AB liderlerinin Türkiye’ye üç temel konuda taviz vermeye hazır olduğu Batı basınında bir haftadır dillendiriliyor.

Bu kapsamda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi, Türkiye’nin hassasiyetlerinin altının bir kez daha çizildiğini gösteriyor.

- Suriyeli mültecilerin Türkiye’de kalması için 3 milyar Euro mali destek.

- AB üyeliği müzakerelerine hız verilmesi.

- Türk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması için çalışmalar yapılması ve Türkiye-AB ilişkilerini donmuş olduğu konumdan çıkartarak, yeni bir hayatiyet getirecek şekilde katılım müzakereleri sürecinin hızlandırılması.

Dünya genelindeki mülteci sayısı 2014’te 2. Dünya Savaşı’ndan sonraki süreçte en yüksek rakama ulaşarak 50 milyonu aşmış vaziyette.

Bu rakamın her geçen gün artması en çok Avrupa’yı endişelendirmektedir.

2014 yılında Avrupa’ya kaçak yollardan gelen yaklaşık 280 bin insanın yüzde 80’i Akdeniz güzergahını kullanarak Batı’ya göç etti.

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde yaşanan göçmen ölümlerinin yüzde 65’i de Akdeniz’de gerçekleşti.

Ölüm riskinin çok yüksek olmasına rağmen dünyanın en tehlikeli “göç güzergâhını” kullanan insan sayısı giderek artıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu pandemisi sessiz ve derinden geliyor 22 Eylül 2020 | 144 Okunma İstanbul Sözleşmesi’ne kadınlardan iki farklı yaklaşım  11 Ağustos 2020 | 220 Okunma İstanbul Sözleşmesi’nden aileyi ve toplumu koruma tartışması  04 Ağustos 2020 | 155 Okunma Suriye; Bosna ve Srebrenitsa’nın kaderini yaşıyor  14 Temmuz 2020 | 62 Okunma Etiyopya’da ne oluyor? 07 Temmuz 2020 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar