Bazı rakamlara bakıp iyi görmek isterken...

Her hükümet değişikliği yeni bir canlılık, yeni bir umuttur. Bu hükümet değişikliğinin de olumlu sonuçlar vermesini düşünüyor, bazı rakamlara bakıp geleceği iyi görmek için yeni bir...

Her hükümet değişikliği yeni bir canlılık, yeni bir umuttur. Bu hükümet değişikliğinin de olumlu sonuçlar vermesini düşünüyor, bazı rakamlara bakıp geleceği iyi görmek için yeni bir hikaye yazılabilecek bir eşikte olup olmadığımızı söylemek istiyorum. Bunun için bazı iyi gelişmeler ve bazı sorunları sıralayacağım.

İyi yanından bakarken görebileceklerimizle başlayalım:

■ Yeni hükümette ekonomi yönetimi yeniden tek başlılığa döndü. Her kafadan bir ses çıkan yapı sonlandırıldı.

■ Makro ekonomik göstergelerde nisbi bir iyileşme söz konusu. İlk çeyrekteki yüzde 5’lik büyümenin ikinci çeyrekte de süreceği, yıl sonunda yüzde 4’lerin üzerinde bir büyümenin yakalanabileceği yolunda tahminler arttı.

■ Enflasyon yüzde 10.9 seviyesinde, önümüzdeki aylarda biraz daha inebileceği, sonbaharda biraz yükselerek yılı yüzde 10-11’ler seviyesinde kapatacağı tahminleri yapılıyor.

■ Artış gösteren işsizlikte istihdam seferberliğiyle tam istenen sonuç alınamasa da frene basılmış oldu. İşsizlik yüzde 10.5’lara geriledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Diyarbakır’dan TSO Başkanı Mehmet Kaya’dan bir kötü bir iyi haber 01 Ekim 2018 | 260 Okunma Müteahhitlerden “kamuya iş yapılamaz hale gelindi” uyarısı 28 Eylül 2018 | 309 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunmaz” yazımın okuruma hatırlattığı... 27 Eylül 2018 | 159 Okunma “Aykırı ses olmadan doğru yol bulunamaz” 26 Eylül 2018 | 247 Okunma Güven ve kriz... 25 Eylül 2018 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar