Lafı eveleyip gevelemeyin

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'liler ağızlarındaki baklayı bir türlü çıkaramıyor. FETÖ'nün kahpe, kalleş, alçakça darbesini şiddetle kınıyorlar ki bakla bu anlamda...

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'liler ağızlarındaki baklayı bir türlü çıkaramıyor.

FETÖ'nün kahpe, kalleş, alçakça darbesini şiddetle kınıyorlar ki bakla bu anlamda ağızlarından çıkıyor. Tamam, yanlış ya da eksik yok.

Ama çıkmayan, söyleyemedikleri ya da söylemek istedikleri ama beceremedikleri bir şeyler var ağızlarındaki baklada. Aslında bu baklayı da yiyip, yutmak istemiyorlar ancak neyi nasıl söyleyeceklerini bilemediklerinden eveleyip, geveleyip baklayı ağızlarından çıkaramıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'lilerin ağızlarından baklayı rahat rahat çıkarmaları için söylemlerini değiştirmeleri çok net ifadelerle 15 Temmuz'u sorgulamaları gerekir.

Önce şu tespiti çok net şekilde yapmalı ve açıklamalılar.

-              FETÖ; Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirmek, yıkmak, parçalamak, İslam devleti kurmak, halk ile askeri karşı karşıya getirerek iç savaş başlatarak amaçlarına ulaşmak isteyen alçakça, kahpece, kalleşçe kalkışmadır.

"İktidar olmak muktedir olmaktır" diyerek şu soruları da hükümete sormaları gerekmez mi?

1.            Devlet içinde "Paralel devlet" kurulduğunu belirleyen, açıklayan ve engelleyemeyen AKP iktidarı değil mi?

2.            Fethullah Gülen'in teröristlerini 15 yıl boyunca; yargıya, askere, polise, MİT'e ve bürokrasinin en üst makamlara atayan yetki ve itibar sağlayan AKP iktidarı değil mi?

3.            Gülen cemaati aleyhinde, MİT'in, Genelkurmay istihbaratın 28 Şubat raporlarını ve gazetecilerin uyarılarını dikkate almayarak Gülen'in faaliyetlerini destekleyen kimler?

4.            FETÖ'nün sivil toplum örgütlerini destekleyen, iş adamlarının buralara "Himmet" adı altında finansman sağlamalarına olanak veren kimler?

5.            İster emir-komuta tarafından, ister beyinleri yıkanmış asker kıyafetli teröristler tarafından yapılacak kalkışma ya da askeri darbenin engellenememesinin hukuki ve siyasi sorumlusu kimler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.955 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.332 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.755 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 679 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar