Hakan Fidan inandı ve saklandı

15 Temmuz darbe girişimi günü Türkiye'nin en önemli iki ismi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı (MİT) Hakan Fidan ne yaşadılar? Pilot Binbaşı 14 Temmuz...

15 Temmuz darbe girişimi günü Türkiye'nin en önemli iki ismi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Millî İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı (MİT) Hakan Fidan ne yaşadılar?

Pilot Binbaşı 14 Temmuz tarihinde yani bir gün önce MİT'e giderek darbe olacağını ihbar ediyor. İfadesi medyada geniş yer aldı.

Bu ihbar üzerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan sanırım gerekli istihbarat çalışmalarını yaptırıyor ve ancak ertesi günü Genelkurmay Başkanlığı'na öğleden sonra giderek darbe girişimi iddiasını Başkan Akar'a aktarıyor.

Bu olayların perde arkasını Akar ve Fidan Türkiye Büyük Millet Meclisi 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'na gidip ifade vermedikleri için bilemiyoruz.

Ancak mahkemelerde verilen ifadeler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarını birleştirince ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

Darbe girişimi iddiasını ciddiye alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra cep telefonunu kapatarak bilinmeyen bir yerde saklanıyor.

Bu saklanmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Askeri hareketlilik iddiaları üzerine saatlerce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşamadım. Darbe girişimini eniştemden öğrendim" sözlerinden anlıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Süleyman Soylu; Uğur Dündar'ı oku 04 Şubat 2021 | 1.956 Okunma Erdoğan'ın anayasa niyetini açıklıyorum 03 Şubat 2021 | 4.336 Okunma Telekom'un hortumlanması 02 Şubat 2021 | 1.756 Okunma AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar 01 Şubat 2021 | 2.407 Okunma Gazeteciliğimin Hatıra Defteri - 1 31 Ocak 2021 | 680 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar