CHP’liler HDP’ye oy verir mi?

Biraz geriye dönüp bakacak olursak, medyanın bu soruya genellikle olumlu cevaplar verdiğini söyleyebiliriz. Ama gel gör ki, HDP’nin üstüne inşa edildiği gerçek siyasi zemininin özgünlükleri hesaba katılmadan...

Biraz geriye dönüp bakacak olursak, medyanın bu soruya genellikle olumlu cevaplar verdiğini söyleyebiliriz.

Ama gel gör ki, HDP’nin üstüne inşa edildiği gerçek siyasi zemininin özgünlükleri hesaba katılmadan yürütülen basit bir muhakeme tarzı, bugün hem HDP’yi hem HDP’ye bu stratejiyi dayatanları kara kara düşündürüyor.

Ya baraj aşılamazsa?

Dünyanın sonu olmaz deniliyordu, ama şimdi baraj aşılamazsa, iç savaş çıkar söylemlerinden geçilmiyor.

Başlangıçta, basit bir muhakeme yürütüldü. AK Parti ve Erdoğan’ın Başkanlığını durduracak yegane gücün HDP olduğu söylentisi, birkaç gün içinde bir şehir efsanesi olmaktan çıktı, medyada çok sayıda köşe yazarının altına imza attığı bir ‘ortak stratejiye’ dönüştü. HDP ise, bayram değil seyran değil , bu öpücüklerin sebebi nedir, diye sorgulamadan kendisine biçilen bu rolü ‘hakkıyla ‘ oynamaya çalıştı, ve durum hala bu minvalde devam ediyor.

Bugünlerde ise, HDP’nin baraj diye bir sorununun olmadığının yazılıp çizildiği günler, ne yazık ki, yerini derin bir endişeye terk etmiş gibi görünüyor.

HDP liderlerine daha şimdiden, barajı aşamazlarsa ne yapacakları sorusu sorulmaya başlandı bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yazmaya kısa bir mola veriyorum 17 Nisan 2016 | 1.564 Okunma 'On yıl barışı beklemek, bir gün savaşmaktan iyidir' 14 Nisan 2016 | 984 Okunma Diyarbakır-Erbil Hattı 13 Nisan 2016 | 1.483 Okunma Bir din adamının gözüyle, Cizre ve bölgede durum-3 12 Nisan 2016 | 2.179 Okunma Bir din adamının gözüyle Cizre’de ve bölgede durum-2 11 Nisan 2016 | 3.895 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar