Şu ‘siyasal ayak’ meselesi

En çok gündeme gelen bir konudur, darbe soruşturmasından bu yana “siyasal ayak”. Meclis komisyonunda soruşturulması çok istendi ama Cemaat yargısının en büyük savunucularından, son zamanların...

En çok gündeme gelen bir konudur, darbe soruşturmasından bu yana “siyasal ayak”. Meclis komisyonunda soruşturulması çok istendi ama Cemaat yargısının en büyük savunucularından, son zamanların meşhur Türk büyüğü Reşat Petek ve ekibi, gündemlerine bile almadılar. 
Almalarını beklemek zaten safdillik olurdu ama bu talebi ileri sürmek son derece haklıdır... 
AKP politikacı ve yandaşları “siyasi ayak” denince şunu ileri sürüyorlar: AKP son yerel ve genel seçimlerde adaylar arasında büyük ayıklama yaptılar, şu an AKP’de FETÖ’cü politikacı yok.
Bu yanlış bir “siyasi ayak” yaklaşımı tabii ki.. Söz konusu olan “darbenin siyasi ayağı”dır. 
Yani: FETÖ’cülerin bu darbeyi gerçekleştirecek noktaya gelmelerinde hangi politikacıların, politikaların, programların dolaylı - dolaysız destekleri söz konusudur!

‘F.G. hepimizin hocası’ 
Siyasi ayağa böyle bakınca bir anlamı olur. Yoksa Cumhurbaşkanlığı ve hükümet içinde 15 Temmuz darbesini fiilen destekleyen kimse var mı arayışına girersiniz ki, abesle uğraşmış olursunuz, şüphesiz ki yok! Zaten 2014’ten bu yana devlet içindeki FETÖ’cülere karşı aktif bir mücadeleyi sürdürüyor Cumhurbaşkanı. 
17-25 Aralık 2013 tarihinde FETÖ’nün iktidara yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmasaydı, aralarındaki çatışma bu noktaya gelir miydi, bilmiyoruz. Bu operasyon, FETÖ’cülerin ellerindeki Emniyet, istihbarat ve yargı gibi devlet olanaklarıyla, şüphesiz ki özellikle RTE’ye karşı yönelik en büyük saldırılarıydı. Bu güce de nasıl ulaştılar?! 
Siyasi ayak soruşturması, FETÖ’cü güçlerin darbe girişimine kadar aldıkları büyük siyasi destekleri arar. 
Hocaefendi bir deniz feneri gibi yolumuzu aydınlatıyor..” (Arınç), “Fethullah Gülen her zaman tertemiz kalmıştır, onunla iftihar ediyoruz.” (Recep Akdağ) gibi, Erdoğan ve Gül (Fethullah Gül hepimizin hocasıdır, çok değerli bir bilimadamıdır) dahil, tüm AKP ileri gelenlerinin Gülencileri nasıl koruyup kolladıkları, üzerlerine kanat gerdikleri, hayranlıklarını belirttikleri herkesin bilgisi içindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 460 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar