Türkiye parçalanacak ülkeler kategorisinde

Tüm kötü gelişmeleri haber veren küçücük işaretlerdir. Okuyunca şaşırmadım, yaşadıklarımızın doğal gelişmesi olarak gördüm, ama yine de epey irkilerek okudum. Türkiye...

Tüm kötü gelişmeleri haber veren küçücük işaretlerdir. Okuyunca şaşırmadım, yaşadıklarımızın doğal gelişmesi olarak gördüm, ama yine de epey irkilerek okudum. 
Türkiye, ABD’nin “Avrupa Masası”nda ele alınan bir ülkeydi. Şimdi artık “Ortadoğu Masası”na kayıyor! Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde Obama döneminde Türkiye’nin “kaydırılması” tartışılmışken, şimdi Trump döneminde bu gerçekleştiriliyor! “Suriye krizindeki rolü, bölgeye yakınlığı,Türkiye’nin Suriye ve Irak ile beraber alınması gerekliliği”ni doğuruyormuş. 
Olaya emperyalist boyutundan bakarsak, bir süper ülke, oturmuş dünya haritasının önüne, yap-boz parçalarıyla ülkelerin kaderlerini çiziyor. Dünya egemeni, çıkarları doğrultusunda kimlerin nerede olması ve hangi olaylar bağlamında değerlendirilmesi gerektiğine karar veriyor.

Ülke hızla kademe düşüyor 
Bu bilmediğimiz bir gerçek miydi? Hayır tabii ki... Türkiye, Batı ittifakının uç noktasında, NATO ülkesi. Rusya’ya karşı bir vuruşta darmadağın edilecek ve bir savaş stratejisinde Batı’ya zaman kazandıracak bir uç beyi olarak kullanıldı. 
Şimdi koşullar değişti, yeniden haritalandırılan Ortadoğu içinde bir ülke konumuna indirgeniverdik. Eee, bu iş böyledir, işbirlikçi ve zayıf ve kendi ayakları üzerinde duramayan ve haddini asla bilmeyen bir yönetimin altında inliyorsan, ülke başına her şey gelir! 
Süperlerin öncelikleri değişir. Bir zaman sırtı sıvazlanan “aslanım benim” ülkesi idin. Şimdi ise kademe düştün, epey ama!

Bu ne demek? Pek çok şey... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 324 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 691 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar