Yarattıkları sanrı: “Türkiye’ye gidersek tutuklanır mıyız?”

Hollanda, Almanya, Danimarka.. iktidar mensuplarının ülkelerinde miting yapmalarını istemedi ve fiilen de engelleme yoluna gitti. Hesap verecekler diye asla karşılığı olmayacak yüksek perdeden seçim öncesi...

Hollanda, Almanya, Danimarka.. iktidar mensuplarının ülkelerinde miting yapmalarını istemedi ve fiilen de engelleme yoluna gitti. Hesap verecekler diye asla karşılığı olmayacak yüksek perdeden seçim öncesi atmasyonları.. Şüphesiz ki faşist laflarının eşliğinde... 
Avrupa siyasetine (ve ABD’ye), endişe, kaygı, refah toplumunun ayakları altından kayma korkusu, İslamcı örgütlerin terörü.. giderek damgasını vuruyor. Irkçı söylemlerin, milliyetçi-korumacı siyasal söylemlerin ve bunları savunan partilerin ön plana çıkmasının nedenleri... 
Şüphesiz, özellikle Hollanda’da yaşananlar kabul edilebilecek bir durum değil. Şiddetle protestoyu da fazlasıyla hak ediyor.

‘İktisatçı’ boykota çağıracak ama 
Burada üzerinde durmamız gereken nokta şu: Avrupalı pek çok ülke Türkiye ile gerekirse bağlarını koparabilecek kadar gözü kara bir politikayı benimseyebileceklerini gösteriyor. Türkiye umurlarında değil. 
Şüphesiz, o noktaya geleceklerini düşünmüyorum (henüz). En sonunda Türkiye’de iktidar, ekonomik çukurun diplerinde daha çok debelenmeye başlar, bu Türkiye’nin ve toplumun kesin zararınadır. Ama iktidarın bunu umursadığı mı var? 
Beştepe’nin ekonomi danışmanı bile bir Hollandalı şirkete aba altından sopa göstererek “Ürünlerini boykota çağırmıyoruz, ama...” diyerek, yabancıların Türkiye’ye neden doğrudan yatırımda endişeli davrandıklarına somut bir gerekçe daha sunuyor! 
İktidar Türkiye’nin ekonomisini çukura itiyor, tabii bizleri de...

Faşistler demek, ama kendine bakmamak 
Tamam hoş değil tavırları Avrupalıların.. Ama iktidar liderleri kendisine ne zaman dönüp bakacak? 
Basının canına oku, sağını çekiştir solunu çekiştir.. TV’lere kimlerin çıkabileceğine kadar el altından kumanda et. 11 Cumhuriyet çalışanını 4 ayı aşkın süredir, uyduruk gerekçelerle içeride tut, mahkemeye çıkarma. 
Üstüne üstlük, dışarıya ahkâm keserken, senin iktidarın, devletin, polisin, valilerin.. otellerin, ‘Hayır’cıların toplantılarını engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Özellikle MHP’li seçmen üzerinde kıyamet kopuyor. 
Peki, Avrupalılara faşist derken, Türkiye’deki iktidar uygulamalarına ne demek gerekir, hiç düşünmez misiniz?

Siz de bizden özür dileyin 
Diyorsunuz ki, özür dilesinler. Peki Türkiye’de haksızlıklarınızdan, hukuksuzluklarınızdan kim özür dileyecek, Avrupalı mı? Hukuk ve adalet mi bıraktınız. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
RTE emeklilerin oyunu, ciğerini mi biliyor da zırnık koklatmıyor 28 Mart 2024 | 371 Okunma Seçime giderken: Umutsuzluk ve küslük bizlere yakışmaz... 26 Mart 2024 | 120 Okunma Erdoğan ekonomiyi neden çökertti? İki kötümser yanıt 25 Mart 2024 | 694 Okunma Ey seçmen, seçeceğin başkanın elini kolunu bağlama 24 Mart 2024 | 110 Okunma En rahatsız olduğu konuda ‘onları not alıyoruz’ 21 Mart 2024 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar