‘Ötekileştirme, kamplaştırma’dan ‘öpüşelim koklaşalım’a..

Geldikleri nokta tükeniştir, söyleyecek hiçbir yeni sözleri, atacakları adım da yoktur. Hem ülkeyi tükettiler hem de kendilerini. Bundan sonra Türkiye’yi de bitirmeye doğru gidebilirler. Zaten Suriye politikalarıyla da bunu...

Geldikleri nokta tükeniştir, söyleyecek hiçbir yeni sözleri, atacakları adım da yoktur. Hem ülkeyi tükettiler hem de kendilerini. Bundan sonra Türkiye’yi de bitirmeye doğru gidebilirler. Zaten Suriye politikalarıyla da bunu kanıtladılar. Seçim sonuçlarınıbeğenmedik tekrar edelim, kararlarıyla da... Bunların hepsi tek parti iktidarı olarak tükenişlerinin ilanı olduğu gibi, partilerinde de tükeniş korkusunun işaretleri. 
Türkiye’yi ittikleri uçurumun dibinden sesleniyorlar: “Başka Türkiye yok.. Saldırılar iç bütünlüğümüze, sosyal dayanışmamıza yöneldi. Büyük kutuplaşma yaşıyoruz. Toplum ayrıştırılıp kimliklerin çatışmasına dönüştürülmek isteniyor.İletişim kanallarımız kapanıyor..”
Bunları yazan Yeni Şafak adındaki iktidar gazetesi.. Hem de tam sayfa! Yahu dedim, bunlar bizim eski yazılardan mı apartmaya başladılar.. 
Bak sen! Yaaa öyle mi? En azından 7 yıldır bu köşelerde yazıp bağırdık: 
Ülkeyi bölüyorsunuz, toplumu parçalıyorsunuz, kimliklerle oynuyorsunuz, sizden olmayan her bir kesimi ötekileştiriyorsunuz. Kendinizden başka tanıdığınız kimse kalmadı. Herkesi “kendinize benzetme” politikanız nefret yaratıyor. Devleti partinizinve babanızın malına dönüştürdünüz; herkesi atıyor, on paralık adamlarınızı her yere “yeddi emin” gibi yerleştiriyorsunuz. Ülke kamplaşıyor ve parçalanıyor.. Yasalara uymuyorsunuz anayasayı çiğniyorsunuz; iş dünyası ve medya dahil herkese savaş açtınız, beğenmediklerinizi yok etmeye kalkıştınız.. Sansür, baskı zulme dönüştü. İş dünyasına baskın üzerine baskın, Koç’a, Doğan Holding’e ve bütün diğerlerinesiyasal amaçla polisiye ve maliyece saldırılarınız, tam bir ahlaksızlık ve dikta yönetimi hezeyanlarıdır.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 98 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 226 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 356 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 185 Okunma Milleti birleştirmek ve AKP’nin düşüş dinamikleri 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar