Türkiye'nin ayak bağı

BUGÜN hâkim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri neden yaklaşık 270 gündür tutuklu? 90 yıllık gazete kısa süre önce büyük bir değişim geçirdi. Yıllar...

BUGÜN hâkim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri neden yaklaşık 270 gündür tutuklu?

90 yıllık gazete kısa süre önce büyük bir değişim geçirdi. Yıllar önce Bülent Erkmen’in ana hatlarıyla çizdiği mizanpajı sarsıldı, her zaman tepede olan ve asla yerinden oynamayan logosu gündeme göre sayfanın altlarına indi.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez sürmanşet kullandı ve logosunun üzerine Fethullah Gülen’in resmini koydu, hem de iki kere.

Bu sadece görsel bir değişim değildi. Eski ekipten (şimdi bizim gazetenin yazarı) İbrahim Yıldız gönderildi, yerine yumuşak geçiş algısı yaratmak için (şimdi CHP Milletvekili) Utku Çakırözer getirildi ama kısa sürede anlaşıldı ki bu da göstermelik bir değişimmiş.

Yönetimi Mustafa Balbay’ın tek bir oyuyla ele geçiren yenilikçilerin lideri Akın Atalay, eski ekipten Hikmet Çetinkaya ve Orhan Erinç’in desteğiyle bütün kırmızı çizgileri yerle bir etti, gazeteyle görüşleri hiç uyuşmayan isimleri yazıişlerine topladı, yeni yazarlar aldı. Bu dönemin hesaplaşması zaten gazetenin kendi içinde yapılıyor, tarih de kimin haklı olduğuna karar verecek. Kandırılan ve kritik oy kullanan Balbay’ın yenilikçiler tarafından ilk kovulan kişi olduğunu eklemem yeter, sanırım.

Tıpkı İlhan Selçuk-Hasan Cemal kavgasında olduğu gibi iki Cumhuriyet oluştu ama bu sefer kavga cezaevinde bitti.

İKİNCİ TARAF

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar sofrası—ama hangi iktidar 28 Mayıs 2023 | 182 Okunma Taht kavgasını bu sefer kim kazanacak 27 Mayıs 2023 | 312 Okunma Bir oy bile önemli mi 26 Mayıs 2023 | 899 Okunma Muhalif önder 23 Mayıs 2023 | 298 Okunma Tersane Caddesi'nde gizemli bir buluşma 21 Mayıs 2023 | 188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar