Rezaletin son perdesi

Bugüne kadar tüm hayatım futbolun içinde geçti. Ülkemizin her şehrinde çok kritik maçlar izledim, birçok olaylı maçı takip ettim ama dün geceki gibi bir rezalete ilk defa şahit oluyorum. Öncelikle sormak...

Bugüne kadar tüm hayatım futbolun içinde geçti. Ülkemizin her şehrinde çok kritik maçlar izledim, birçok olaylı maçı takip ettim ama dün geceki gibi bir rezalete ilk defa şahit oluyorum. Öncelikle sormak istiyorum rekor sayıda yanıcı madde stada nasıl girdi?
Zaten böyle bir şey olacağı maç başlamadan 1.5 saat evvel belliydi. Maç, sahaya atılan meşalelerle 10 dakika başlayamadı. Bütün sahayı zehirli gazlar kapladı. Ondan sonra maç başladı ve bu olay devre sonuna kadar iki kez daha tekrar etti ve maç iki kez daha uzun süreli durdu. Bu arada oynandığı sürece de bütün tribünlerden sahaya devamlı yabancı madde yağdı.
İkinci devre başlamadan kalecilerin olduğu bölüme rekor sayıda yabancı ve yanıcı madde atıldı. Yine uzun süre maç başlayamadı.
Ondan sonra Eskişehirspor golü attıktan sonra yine aynı sahne tekrarlandı. Ben bunları yazıyorum da bir hakem nasıl böyle bir maçı devam ettirir? Böyle bir maçın oynanmasının dünyada bir benzeri dahi yok. İlk devre ikinci tekrarda alır topu gidersin, ondan sonra da federasyon maçı seyircisiz oynatır, iki takıma da gelecek sene için 5'er maç seyircisiz oynama cezası verir biter gider. Maalesef biz futbolun oyun olduğunu kabul edemiyoruz. Buna karşı da yine maalesef gerekli önlemler alınamıyor. Hep 'aman idare edelim' politikası. Daha 4 gün önce Türkiye Kupası finalinde maç sonunda bütün seyirci sahaya girdi. Bu canlı örneğe rağmen alınmış hiçbir tedbir yok. Ve de 'ne olursa olsun maçı oynatayım' diyen bir hakem! Yazıklar olsun! Ben dün Antalya'ya iki köklü kulübümüzün Süper Lig'e yükselmek için oynayacağı finali izlemeye geldim ama ne yazık ki maç analizi yapamıyorum.
120 dakika centilmence mücadele eden oyuncuları ve teknik ekipleri ise canı gönülden tebrik ediyorum. 14 yıl sonra Süper Lig'e terfi eden Göztepe'ye başarılar diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu 11’lerle kolektif yapı oluşmaz 23 Mart 2024 | 108 Okunma Bu maç tatil edilmeliydi 18 Mart 2024 | 899 Okunma Fiziki düşüş devam ediyor 11 Mart 2024 | 333 Okunma Berkan işini çok iyi yapıyor 09 Mart 2024 | 179 Okunma Barış Alper’i çok beğendim 04 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar