Neden “evet” neden “hayır”

AK Parti'nin kurumsal yapısının üstünlüğü, sandık sonuçları üzerindeki titiz çalışmada ve seçmenin mesajını doğru okuma kabiliyetinde kendini gösteriyor. 16 Nisan Referandumu'nun ardından...

AK Parti'nin kurumsal yapısının üstünlüğü, sandık sonuçları üzerindeki titiz çalışmada ve seçmenin mesajını doğru okuma kabiliyetinde kendini gösteriyor. 16 Nisan Referandumu'nun ardından gerek sandık bazlı gerekse saha nabzı içerikli bir dizi analiz kısa süre önce masaya yatırıldı. Hem "Evet"in hem de "Hayır"ın arkasındaki dinamikler dikkatlice değerlendirildi.
Bu yazımda ayrıca, Ankara özelindeki sonuçlara dair önemsediğim somut bilgi ve tespitleri de paylaşacağım.

***

Referandum tablosu belli olur olmaz AK Parti, seçmenin kararlarını etkileyen faktörleri tekrar sordu. "Neden Evet?" denildiği de "Neden Hayır" oyu verildiği de netleştirildi.
Buna göre, "Evet" oylarının lokomotifi "Erdoğan sevgisi." Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a duyulan "sevgi ve güven" anayasa paketinin desteklenmesinin ana unsuru. Ekonomik ve siyasi istikrarı koruma çabası, terörle mücadelede devamlılık da diğer etkili başlıklar. Doğu ve Güneydoğu'da ise HDP'nin tarihi bir fırsatı heba etmesine gösterilen tepki kritik eşik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 247 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar