Siyasi inovasyon için büyük gün

Yarın büyük gün. Türk siyasi tarihinde yeni bir dönem açılıyor. Düne takılanın, eskiye özlem duyanın içselleştiremeyeceği hatta anlayamayacağı yepyeni siyasi kodlar hayata geçiyor.AK Parti'nin...

Yarın büyük gün. Türk siyasi tarihinde yeni bir dönem açılıyor. Düne takılanın, eskiye özlem duyanın içselleştiremeyeceği hatta anlayamayacağı yepyeni siyasi kodlar hayata geçiyor.
AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi ile hem "Partili Cumhurbaşkanlığı" sistemi tecrübe edilecek hem de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için çok daha geniş tabanlı istişare ve etkileşim imkânı doğacak.

***

Bugün Türkiye'de taraflı tarafsız herkes, ülkedeki değişimi başaracak tek liderin Erdoğan olduğunu kabul ediyor. İşte bu yüzden Kongre'nin mesajının "Demokrasi, değişim, reform" olması çok anlamlı... Ama her kesim, kendi anlayışı doğrultusunda Erdoğan'ın değişmesini bekliyor. Tabii böyle bir şey hem gerçekçi hem de mümkün olmaz.
Erdoğan, tarzı, tavrı, söylemi ve fikirlerini hayata geçirme yöntemleri ile açık ve net bir aktör. Ona dair beklentilerin büyüklüğü, AK Parti'nin reformcu kimliğinden kaynaklanıyor. Reform motoru çalıştıkça, ekonomi istikrarlı seyrettikçe AK Parti de büyüdü, Türkiye de... Büyüyen Türkiye'den herkes nasibini aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 250 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 211 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar