Türk insanı cesurların en cesuru

Al-Toraifi, “FETÖ terörist bir örgüttür. Türkiye’nin güvenliği aynı zamanda Suudi Arabistan’ın güvenliğidir” dedi ve ekledi: “Türk insanı, 15 Temmuz’da cesurların en cesuru olduğunu...

Al-Toraifi, “FETÖ terörist bir örgüttür. Türkiye’nin güvenliği aynı zamanda Suudi Arabistan’ın güvenliğidir” dedi ve ekledi: “Türk insanı, 15 Temmuz’da cesurların en cesuru olduğunu gösterdi”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif'in Ankara temaslarına eşlik eden Kültür ve Enformasyon Bakanı Adel Al-Toraifi, SABAH'a konuştu. "Türk insanı 15 Temmuz'da cesurların en cesuru olduğunu gösterdi. Türkiye'nin güvenliği aynı zamanda Suudi Arabistan'ın güvenliği demektir" diyen Al Toraifi, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun sorularını şöyle yanıtladı:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Suudi hükümeti Türkiye ile dayanışmasını gösterdi. FETÖ ile mücadelede ne gibi önlemler alıyorsunuz?
(FETÖ) TERÖRİST BİR ÖRGÜT: Türkiye'de asayişin sağlanmasından mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin güvenliği bölgenin güvenliği açısından oldukça önemli. Türkiye'nin güvenliği aynı zamanda Suudi Arabistan'ın güvenliği demektir; aksi Türkiye için de geçerlidir. Bu korkunç olay yaşanırken, Kral Selman dahil olmak üzere, Suudi hükümeti hemen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile iletişime geçmiş, Türkiye ve Türk halkının yanında olduklarını belirtmiştir. Türkiye vatandaşlarının sokağa çıkıp, silahlara karşı durmaları cesaretin ve vatanseverliğin en önemli örneklerinden biri. Bu olay Türk insanının cesurların en cesuru olduğunu da gösterdi. Tüm dünyaya hükümetine ve değerlerine inanan bir milletin askeri darbelere boyun eğmeyeceği mesajını da verdi. Öte yandan bahsettiğiniz örgüt (FETÖ) terörist bir örgüttür ve bu örgütün Suudi Arabistan'daki faaliyetlerinin engellenmesi için Türkiye ile işbirliği içindeyiz.

Türkiye ve Suudi Arabistan DEAŞ gibi terör örgütleri ve aşırıcılığa karşı nasıl işbirliği geliştirebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 239 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar