Adalet Bakanı'yla 3 konu, 3 yorum

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde Ergenekon Davası temyiz duruşmasının devam ettiği saatlerde Adalet Bakanı Kenan İpek'le sohbetteydik. Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanında kurulan "İş Yurtları Ürün ve El...

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde Ergenekon Davası temyiz duruşmasının devam ettiği saatlerde Adalet Bakanı Kenan İpek'le sohbetteydik. Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanında kurulan "İş Yurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nı" gezdik. Hemen belirteyim, cezaevlerindeki hükümlüleri meslek sahibi ve üretken yapan birbirinden ilginç ürünler 9 Ekim'e kadar AKM alanında satışta. Ve gezilmeye, görülmeye değer. 
Sn. İpek'i, sadece geçici hükümetin bakanı gibi görmemek lazım. Kendisi uzun yıllar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini de sürdürdü. Bakanlığın kurumsal hafızasını temsil eden, yargı teşkilatını da sorunlarını da iyi bilen bir isim. 

***


Adalet Bakanı İpek'le sohbetimiz geniş yelpazede idi. Ancak ben öncelikli birkaç konuya odaklanmak istiyorum: 
1- Yargıdaki "özellikli yapılanma!" Yani, Fethullahçı Terör Örgütü iddiası, önemli aktörleri ve kamuoyuna mal olmuş yargılamaların bugünkü karşılığı. 
2- YSK'nın, seçim güvenliği ile ilgili son değerlendirmesi. 
3- Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu ve Avrupa örnekleri. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 239 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar