ABD Dışişleri'nden maaşlı protestocu

Washington’da Büyükelçilik Konutu önündeki göstericiler ile korumalar arasında yaşanan kavga ABD’de halen gündemde. Amerika’nın Sesi Türkçe Servisi, ilk andan bugüne kadar ama mutlaka her gün, konuya dair...

Washington’da Büyükelçilik Konutu önündeki göstericiler ile korumalar arasında yaşanan kavga ABD’de halen gündemde.

Amerika’nın Sesi Türkçe Servisi, ilk andan bugüne kadar ama mutlaka her gün, konuya dair bir haber yayımladı.

Internette en çok takip edilen haber sitesi Huffington Post da göstericilerden birinin yaşadıklarına dair yazdıklarını okurlarıyla paylaştı.

Yazıyı kaleme alan Ruken Işık, gösteriye dört yaşındaki oğluyla beraber gitmiş, neyse ki hiç darbe almamış.

Ancak yazıda, kavga anında cinsiyetçi küfürler edildi iddiasından tutun da korumaların geçmişte de Kenya’da benzer bir kavgaya karıştıkları bilgisine kadar okuyanı kolayca Türkiye düşmanı yapacak bir sürü cümle vardı.

Huffington Post, Ruken Işık’ı Maryland Üniversitesi doktora öğrencisi ve Kürt aktivist olarak tanımlamış.

Meseleyi biraz daha kurcalama ihtiyacı duydum ve karşıma bütçesini ABD Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği Amerika’nın Sesi ve onun 1992 yılından beri yayında olan Kürtçe Servisi çıktı.

Ruken Işık, Ocak 2016’da Amerika’nın Sesi Kürtçe Servisi’nde Kürt Vizyon adıyla bir televizyon programı yapmaya başlamış.

Sonra Ocak 2017’de Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ahmed ile yine Amerika’nın Sesi adına röportaj yapmış.

Daha bir sürü haber ve yorumda da imzası var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Döner değil samimiyet lazım… 24 Nisan 2024 | 268 Okunma Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli 21 Nisan 2024 | 511 Okunma İyi yurttaş yetiştirme mecburiyeti... 19 Nisan 2024 | 173 Okunma Ortadoğu’da satranç başka türlü oynanır... 17 Nisan 2024 | 411 Okunma Hakkâri ve Şırnak’a bakıp, PKK terörünü anlamak… 14 Nisan 2024 | 446 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar