HSK, FETÖ davalarını titizlikle incelemeli

Önümüzdeki süreçte Ankara gündeminde altı başlık yer alacak. İlk sırada yer alan başlık, 22 Mayıs’ta gerçekleşen AK Parti kongresinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın partisinin...

Önümüzdeki süreçte Ankara gündeminde altı başlık yer alacak. İlk sırada yer alan başlık, 22 Mayıs’ta gerçekleşen AK Parti kongresinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın partisinin başına geçmesi ile birlikte yaşanması beklenen değişimler. Yani bugün belirlenecek MYK listesi, cuma veya önümüzdeki hafta başı yapılması muhtemel kabine değişikliği. Diğer bir ifade ile hangi isimler Genel Başkan Yardımcısı olacak? Kabinede kaç isim değişecek? Yeni bakanlar kimler olacak? Bu konulara dair kulisler şimdilerde çok hareketli.

İkinci başlık; 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargâhının FETÖ mensupları tarafından işgal edilmesi ve çok sayıda üst düzey askerin rehin alınmasına ilişkin Sincan’da görülen "çatı dava"sında darbe girişimini yöneten üst düzey generallerin ifadelerinde ortaya çıkacak yeni bilgiler ve yeni  bulgular.
Üçüncü başlık; Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO zirvesi dolayısı ile 24-25 Mayıs tarihlerinde Brüksel’e yapacağı ziyaret. Bu ziyaret ve sonrasında çok önemli gündem konularımız şekillenecek. Bu ziyaret vesilesi ile Türkiye’nin NATO içindeki yeri, terörle ortak mücadele konusunda Türkiye’nin tezlerinin ilk ağızdan aktarılması, ABD Başkanı Trump ile tekrar görüşme imkânı ve AB yetkilileri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bir araya gelecek olması önemli. Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Macron ile yapacağı görüşmeden daha çok Sayın Cumhurbaşkanının AB Komisyonu ve Avrupa Konseyi başkanları ile yapacağı görüşmeden çıkacak sonuçlara kilitlenmiş durumdayız. Zira Cumhurbaşkanımız son üç günden bu yana katıldığı tüm toplantılarda AB’ye önemli mesajlar ve göndermeler yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar