17 Nisan’da önümüze bakalım…

Bugün demokrasimiz için bayram günüdür. Çünkü demokrasiyi güçlendiren en önemli şey sandıktır. Bugün sandık başına gidip bir tercih yapacağız ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi...

Bugün demokrasimiz için bayram günüdür. Çünkü demokrasiyi güçlendiren en önemli şey sandıktır. Bugün sandık başına gidip bir tercih yapacağız ve ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmanın gururunu yaşayacağız. Yani sandıkta ülkemizdeki hükümet sistemini değiştirmeyi öngören anayasa değişikliğini oylayacağız.
***
Mevcut sistemimizin istikrarsızlık ürettiğini; vesayete imkân verdiğini, on yılda bir darbelere ortam hazırladığını, güçlü ve etkin bir devlete olanak tanımadığını, cumhurbaşkanını halk seçtiği için çift başlı bir yapı oluştuğunu ve bunun devlet yönetiminde sorunlar çıkardığını düşünen siyasi partiler sistem değişikliği teklifini Meclis’e getirdiler. Öneri önce komisyonda sonra genel kurulda aylarca tartışıldı. Tartışmaların sonucunda Meclis değişiklik teklifini milletin onayına sunmaya karar verdi.
***
Sistem değişikliği önerisini getiren ve bu öneriye karşı çıkan siyasi partiler referandum yolunda binlerce saat konuşma yaptı. Binlerce satır yazı-yorum-değerlendirmeler medya aracılığı ile topluma ulaştırıldı. Millet her şeyi izledi, dinledi. Her şey milletin gözleri önünde yaşandı. Bugün sandık başına gidip bu sistem değişikliğine ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ diyeceğiz. Siyasi tercihlerimiz farklı da olsa çıkacak sonuç hepimizi aynı ölçüde etkileyecektir. Toplumun sağduyusu, milletin hassas terazisi, ülkemiz ve milletimiz için en doğru sonucu bulacaktır.
***
Suriye’de devam eden acımasız iç savaş ve bize olan etkileri; ABD-İran gerginliği, PKK-PYD terör örgütlerinin Irak ve Suriye sınırımızın hemen ötesinde kurmaya çalıştıkları terör koridorunun etkileri, bölgemizde ABD-Rusya gerginliği, FETÖ-PKK terör örgütlerinin içeride ve dışarıda ülkemize karşı giriştikleri topyekûn saldırılar nedeniyle Türkiye hassas günlerden geçmektedir. Zamanında ve etkili tedbirler alınamaz ise ülkemiz önemli beka sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktır. Böyle bir dönemde, güçlü bir devlete-güçlü yönetimlere ve güçlü siyasi liderliklere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var bugün.
***
Referandum kampanyaları eksiği ya da fazlasıyla sona erdi. Herkes eteğinde taşı döktü. Söyleyecek sözü olan herkes meramını her platformda dile getirdi. Şimdi söz ve karar sırası millette. İçeride ve dışarıda bu referandum ile ilgilenen herkes yüce milletimizin sandıkta çıkacak kararına saygı göstermek zorundadır.
***
Özellikle bazı AB ülkelerinin ve Türkiye düşmanı terör örgütlerinin (PKK-YPG-DHKP-C ve FETÖ) referandumda taraf olmaları ve ‘hayır’ sonucu çıkması için adeta seferber olmaları milletimizi derinden üzmüştür.
Türk milletinin kimsenin aklına, tavsiyesine ihtiyacı yoktur. Başta Almanya ve Hollanda olmak üzere AB kurumlarını da bu işe alet ederek batı dünyasının milletimizin kararını etkileme girişimleri ibretlik bir durumdur. Kimse bu millete, bu ülkeye kendi doğrularını, kendi çıkarlarını dayatamaz. Bu dış eksenli dayatmalar ters tepecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar