CHP’li taban tepkili

16 Nisan tarihi yaklaştıkça kararsızların oranı azalıyor. Kararsızların azalmasının ve ‘Evet’ tercihinde bulunanların açık farkla öne geçmesinin sebebine gelince. Millet, anayasa...

16 Nisan tarihi yaklaştıkça kararsızların oranı azalıyor. Kararsızların azalmasının ve ‘Evet’ tercihinde bulunanların açık farkla öne geçmesinin sebebine gelince. Millet, anayasa değişikliğinin neden önemli olduğunu net bir biçimde kavramış.
***
Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi konusundaki düşüncelerimi paylaşmak ve ‘çorbada benim de tuzum olsun’ mantığı ile memleketim Tokat’a geldim. Zile’de çeşitli sosyal kesimlerle bir araya gelerek sistem değişikliği önerisi ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Onların da kanaatlerini öğrenmeye, kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştım.
***
Bana katkı vermesi için de önceki BBP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu beyi de davet ettim. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu abinin yol ve dava arkadaşı Yalçın Bey hiç tereddüt etmeden davetimi kabul edip Zile’ye geldi.
Zile’ye ayak basar basmaz Ülkücü camianın ilk şehitlerinden rahmetli Ertuğrul Dursun Önkuzu’nun kabrini ziyaret edip dua okuduk. Benim memleketimde yaşayan herkesin gönlünde rahmetli Önkuzu’nun sızısı vardır.
Daha sonra Zile’nin tarihî Ulucami’nde cuma namazımızı kılıp köy ve mahalle muhtarlarımızla buluştuk. Onlarla sohbet ettik. Akşam da tüm STK’ların başkanları ve üyeleri ile bir araya geldik. Her iki toplantıda da her siyasi görüş, her parti ve her cenahtan hemşehrilerim bizi yalnız bırakmadı. Yalçın Bey’le birlikte kendilerine hitabet etme imkânı bulduk.
***
Ben ikinci günde yani dün sağlık çalışanları ve Memur-Sen üyeleri ile bir araya geldim. Farklı siyasi görüşler ve farklı siyasi partilere mensup olmalarına rağmen benim davetime icap eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.
Biz dilimiz döndüğünce 16 Nisan oylamasının önemini anlatmaya çalıştık. Hemşehrilerime dedim ki: “Bu mesele siyaset üstü bir mesele. Bu değişiklik geleceğimiz için, çocuklarımız ve torunlarımıza güvenli bir gelecek tesis etmek için gerekli. Bu değişikliğe ‘Evet’ deyin. 17 Nisan sabahı PKK’yı FETÖ’yü sevindirmeyin...”
Ben hemşehrilik, arkadaşlık, kardeşlik ve dostluk görevimi yaptım. Gerisini onların aklına ve vicdanına bırakıyorum.
***
Ben yeni sistemin ülkemize siyasi-ekonomik istikrar, refah ve güçlü bir Türkiye getireceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bu coğrafyada sağlam durmak, terörle mücadele yapmak, beka sorunu yaşamamak için güçlü yönetimlere ihtiyacımız var. Bu sistemin sağlayacağı uzlaşma kültürü sayesinde iç barışımızın güçleneceğine ve kutuplaşmanın azalacağına inanıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar