Cevap aranan sorular…

15 Temmuz darbe girişiminin artçıları olarak gördüğüm Dolmabahçe, Kayseri, Ankara, Rus Büyükelçisi ve Ortaköy terör saldırılarının maksadının ne olduğunu biliyoruz artık. Bu...

15 Temmuz darbe girişiminin artçıları olarak gördüğüm Dolmabahçe, Kayseri, Ankara, Rus Büyükelçisi ve Ortaköy terör saldırılarının maksadının ne olduğunu biliyoruz artık. Bu eylemleri ister PKK-PYD-TAK ortaklığı, ister DEAŞ-El Nusra, ister kripto FETÖ’cüler isterse de DHKP-C/MLKP terör örgütleri yapsın hepsinin amacı ve patronları aynı. Türkiye’yi dizlerinin üzerine çökertmek. Bu taşeronlar aracılığıyla iç savaş provaları yaptıran akıl, PKK-YPG-TAK’la “etnik”, DEAŞ’la “mezhepsel”, DHKP-C ve MLKP ile de “laik-antilaik yaşam tarzı” fay hatlarımıza saldırıyor. Ama çok şükür milletimiz bu tuzağa düşmedi, düşmüyor. Aklını ve vicdanını küresel aktörlere kiraya vermiş gayri millî bazı provokatörler hariç herkes Türkiye’ye yönelen tehdide karşı beraberlik içinde hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir yandan içeride bu terör örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da bu örgütleri sınır ötesi inlerinde boğmaya çalışıyor. Onlara destek veren ülkelere diplomatik baskılarını giderek artırıyor.
***
Ortaköy’de yaşadığımız acının sıcaklığı geçti biraz. Mesele biraz soğuduğuna göre art niyetsiz bir biçimde meseleyi tartışabilmemiz, eksiğimizi gidermemiz, yanlışlarımızı düzeltmemiz gerekiyor.
30 Aralık akşamı 20.00-22.00 saatleri arasında istihbarat teşkilatımız Ankara ve İstanbul Valilerine ‘kişiye özel’ birer zarf iletiyor. İçinde Amerikan istihbaratından alınan bir bilgi sayın valilerle paylaşılıyor. Bu zarflarda, 31 Aralık gecesi yılbaşı kutlamalarında İstanbul’da iki Ankara’da bir bölgede DEAŞ’ın saldırı düzenleyeceği bilgisi yer alıyor. İlgili valilikler ne tedbirler aldılar bilmiyorum. Ama Ankara’da yaşadığım için Başkent’te alınan tedbirleri gördüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar