AK Parti içindeki FETÖ’cüler

17-25 Aralık darbe girişimlerine kadar sınırlı sayıdaki birkaç politikacı hariç AK Parti kadroları ve toplum, teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgütünün gerçek yüzünden habersizdi. Herkes o...

17-25 Aralık darbe girişimlerine kadar sınırlı sayıdaki birkaç politikacı hariç AK Parti kadroları ve toplum, teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgütünün gerçek yüzünden habersizdi. Herkes o yapıyı eğitim hizmetleri veren; dünyanın dört bir köşesinde okullar açarak âdeta Türkiye adına misyonerlik yapan, fakir-fukara çocuklarını okutan-dershaneye gönderen ve topladığı yardımlarla dünyanın çeşitli yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir hayır-hasenat ve eğitim organizasyonu olarak görüyordu. Vicdanlı herkes de bu amaçları taşıyan bir yapıya imkânları ölçüsünde maddi-manevi destek veriyor, önlerini açıyordu. Kimse bu yapının dinî duyguları, hayır-hasenat, yardımlaşma ve eğitime destek duygularını kullanarak, bu kutsal amaçların arkasına saklanarak devlete sızmaya çalıştıklarını ve devleti ele geçirmeyi amaçladıklarını fark edemedi. Çünkü o kadar iyi takiye yapıyorlardı ki, bukalemun bunların yanında halt etmiş!..
Bunların topladıkları kurban paralarını; çoğu kesimden aldıkları himmet paralarını ve okul ile dershane gelirlerinin ancak yüzde 15-20’sini görünürdeki amaçlar için kullandıklarını, kalan yüzde 80’ini FETÖ’ye aktardıklarını, kendilerinden başka kimse bilmiyordu. Himmet vermeyenlere kurdukları tuzakları yeni öğreniyoruz. Kendi adamlarını devlet kadrolarına yerleştirmek için rakiplerine kurdukları kumpasları, soru çalma işlerini-sağlık raporu düzmecelerini yeni öğrendi herkes. Çünkü o kadar iyi rol yaptılar ki Allahü teala bizi affetsin, fark edemedik gerçek niyetlerini.
Ancak 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra herkes bunların ne yapmak istediğini fark etti. Maskelere düştü. İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı konusundaki değerlendirmesinden sonra muhakeme yeteneği olan herkes Fetullah Gülen’in nereye ait olduğunu, kime hizmet ettiğini, kimin borusunu çaldığını fark etti. Hele hele MİT tırları operasyonunun arkasında bunların olduğunu gören herkes bu yapının birileri tarafından Türkiye’ye karşı kullanıldığını ve bu yapının T.C. devletinin bekası açısından çok ciddi bir tehdit olduğunu gördü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar