Uyum, reform ve atılım dönemi

Beklendiği gibi yeni kabine ilk toplantısını Sayın Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdi. Pazar günü kongre yapıldı, 3 gün sonra...

Beklendiği gibi yeni kabine ilk toplantısını Sayın Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdi. Pazar günü kongre yapıldı, 3 gün sonra yeni kurulan hükümet üyeleri ilk Bakanlar Kurulu toplantısına katıldılar. Dün de Başbakan ve ilgili bakanlar MGK toplantısına iştirak ettiler. Maşallah, mükemmel bir sürat. Yarı başkanlık sisteminin, uyumun ilk meyveleri bunlar. Bugün TBMM’de hükümet programı müzakere edilecek, Pazar günü de güven oylaması var. Yani 1 haftada 1.5 aylık iş yapılmış olacak. Emin olun ki bu pratiklik ve uyumun bereketi icraatlara, devlet yönetimine, karar alma süreçlerine de net bir şekilde yansıyacak.

Cumartesi Başkan ve Başkan Yardımcısı, Diyarbakır’a gidecekler. PKK’nın katliam yaptığı Dürümlü’de köylülerinin acılarını paylaşıp terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı verecekler. Pazar günü İstanbul’daki Fetih törenlerinde, Salı günü de İzmir’de Efes 2016 tatbikatında birlikte olacaklar.
***
Binali Yıldırım hükümetinin öncelikleri ve Cumhurbaşkanlığı ile ilişkilerinin çerçevesi netleşti. Sayın Yıldırım’ın, ‘Erdoğan lider biz ekibiyiz’ sözü Hükümet-Külliye ilişkilerinin çerçevesini belirlemiştir. Hükümetin önceliklerini şöyle sıralayabiliriz:
1-Terörle mücadele (Hem bölücü hem de paralel terör)
2-Yeni anayasa ve başkanlık sistemi
3-Ekonomik durgunluğun giderilmesi, reform ve atılım
Bu hedeflerin gerçekleştirilmesi ile ilgili çalışmalar ve süreçler Sayın Cumhurbaşkanı ile istişare edilerek uyum içinde yürütülecek.
***
Terörle mücadele hükümetin en öncelikli gündemi olacak. Genel başkan adayı gösterildiğinde yaptığı ilk açıklamada Binali Bey ‘terörü bu ülkenin gündeminden çıkaracağız’ taahhüdünde bulunmuştu. Önümüzdeki günlerde bu taahhüdün yansımalarına şahit olacağız. Hükümetin terörle mücadelenin sosyal-ekonomik ve psikolojik boyutlarında atacağı hızlı adımları göreceğiz. Yani teröristle silahlı mücadele kararlılıkla artarak devam edecek. Diğer yandan terörün yakıp yıktığı şehirlerin alt ve üstyapısı ile yeniden inşasına hız verilecek. Terörün açtığı sosyal yaraların sarılması için sosyal politikalar hızla devreye sokulacak. Teröre beklediği desteği vermeyen bölge halkı devletin şefkatli elinin varlığını her alanda hissedecek. Kırılan, dökülen, yıkılan her şey, kalpler-gönüller dahil onarılacak. Terör örgütü topraklarımızdan tamamen çekilip silah bıraktığını ilan etmeden çözüm süreci buzdolabından çıkarılmayacak. Teröristle mücadele eden unsurlar personel-teçhizat-silah ve malzeme yönünden takviye edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar