AB zirvesi öncesi ilginç olaylar…

Sayın Başbakan’la bugün Brüksel’e gidiyoruz.  Yerleşik uygulama çerçevesinde hükümetler kurulduktan sonra Başbakanlar önce KKTC’yi ardından Azerbaycan’ı daha sonra da diğer dış...

Sayın Başbakan’la bugün Brüksel’e gidiyoruz.  Yerleşik uygulama çerçevesinde hükümetler kurulduktan sonra Başbakanlar önce KKTC’yi ardından Azerbaycan’ı daha sonra da diğer dış ziyaretlerini gerçekleştirirler. Ancak bu gelenek bu kez mecburen bozuldu. Çünkü; Türkiye-AB zirvesinin tarihi önceden belirlenmişti. Ayrıca Rusya ile ortaya çıkan ani kriz Sayın Başbakan’ın NATO’yu da ziyaretini elzem hale getirdi. Bu kez tesadüfen de olsa Türkiye Başbakanı, hükümet kurulduktan sonra ilk önce AB’nin başkenti Brüksel’i ziyaret edecek. Sayın Davutoğlu’nun Türkiye’nin aday olarak tam üyelik müzakerelerini sürdürdüğü AB’yi ilk olarak ziyaret ediyor olması benim için memnuniyet verici. Bu ziyaretin gündeminde Türkiye-AB zirvesi var, pazartesi günü de NATO karargahı ziyaret edilecek.

Bugünkü zirve, Türkiye-AB ilişkileri açısından çok önemli. Sayın Başbakan,  AB’li yetkililerden müzakerelerin hızlanmasını, 6 müzakere başlığının hemen açılmasını talep edecek. AB tarafı ise herhalde Aralık’taki zirvede “Ekonomik ve Parasal Politikalar” başlığının açılabileceğini söyleyecek.

Türkiye, mülteci krizi konusunda AB’nin üzerine düşeni yapmasını isteyecek. 3 saat sürmesi beklenen zirvenin en ağırlıklı konusu sığınmacı krizi olacak gibi. AB-Türkiye Ortak Eylem Planı’nda sığınmacılar için kullanılmak üzere fon sağlanması öngörülüyor. 3 milyar avro olarak düşünülen bu kaynak tek seferde mi verilecek yoksa zaman içende mi verilecek? Sonradan ilave yapılacak mı? Bu sorulara cevaplar henüz net değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar