İngiliz taktikleri ve FETÖ’nün “sarı yılanları”

Genç tarihçilerimizden Koray Şerbetçi, “Osmanlı’nın İngiliz’le İmtihanı” kitabında, İngilizlerin; koskoca imparatorluğu savaşmadan nasıl yıktığını anlatmış. ...

Genç tarihçilerimizden Koray Şerbetçi, “Osmanlı’nın İngiliz’le İmtihanı” kitabında, İngilizlerin; koskoca imparatorluğu savaşmadan nasıl yıktığını anlatmış.

Özetlemeye çalışayım…

Dünyayı sömürmelerine engel olan Osmanlı İmparatorluğu’nu tasfiye etmek istiyorlardı ama çelimsiz bir krallık olarak bunu, savaş meydanlarında başarmaları mümkün değildi.

Yeni bir strateji geliştirip işe “sıfırdan” başladılar.

William Harborne, 1578’de bir Osmanlı beyefendisi kıyafeti ile İstanbul’a geldi.

Zamanla güvenini kazandığı Sultan III. Murat’tan, İngiliz iş adamlarının(!) Osmanlı devletinde her çeşit ticareti yapmalarına imkân tanıyan bir mektup alarak ülkesine döndü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.388 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar