“Kafası karışan” AK Partililere Bahçeli reçetesi...

Kamuoyu araştırmalarında “AK Partili kararsızlar”dan bahsediliyor. Bunlar genellikle, “Erdoğan için tamam da, ya ondan sonra bu yetkiler ehil olmayan birinin eline geçerse?” endişelerini(!) dile...

Kamuoyu araştırmalarında “AK Partili kararsızlar”dan bahsediliyor.

Bunlar genellikle, “Erdoğan için tamam da, ya ondan sonra bu yetkiler ehil olmayan birinin eline geçerse?” endişelerini(!) dile getiriyorlarmış!..

Bu FETÖ patentli CHP takiyesinin, AK Parti’de karşılık bulacağı hiç aklıma gelmezdi doğrusu.

Böyle ucuz bir kumpastan etkilenmek hem demokrasiye, hem Türk milletine, hem de “doğal liderimiz” dedikleri Erdoğan’a inanmamak anlamına gelir.

Demokrasi yolundaki en kritik viraj öncesinde ortaya çıkan bu motivasyon problemi, sıradan bir fikir ayrılığı veya ifade özgürlüğü meselesi değildir.

16 Nisan muhafazakârların, AK Parti yönetiminin ve Erdoğan’ın yanlışlarını sorgulayacağı herhangi bir seçim de değildir.

Çünkü bu referandumdaki firenin sonucu AK Parti’yi değil, doğrudan milleti etkileyecektir.

Özellikle AK Partililerin, onları 15 yıldır iktidara taşıyan milleti, kendi iktidar ve istiklal mücadelesinde yalnız bırakması büyük bir vefasızlık olur.

Bir de buradan bakın

Bu referandum, en sinsi vesayet örgütü olan FETÖ ile mücadeledeki en kritik aşamadır.

Zira bu mücadelenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesi ve ısrarıyla yürüdüğünü herkes biliyor.

Öte yandan, “16 Nisan’da hangi sonuç çıkarsa çıksın her şey aynen devam edecek” sözü büyük bir yalandır.

“Evet” çıkarsa her şey aynen devam edebilir ama “Hayır” çıkması durumunda, 17 Nisan’dan itibaren hiçbir şey aynen devam etmeyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha 2.5 yıl önce, yüzde 52 oyla seçildiğini filan hatırlamayacaklar, “Çok önemsediğiniz halk size güvensizlik oyu verdi, derhal gitmelisiniz” diyeceklerdir.

Bu ortamın ilk etkileneceği süreç ise terör örgütleriyle, özellikle de FETÖ ile mücadeledir.

Yargıda, bürokraside, medyada, iş dünyasında ve siyasette; gizlenmiş olan FETÖ unsurları gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır.

“15 Temmuz bir tiyatroydu”söylemi hızla yayılacak, algı operasyonları artacaktır.

“Evet” sonucu ise FETÖ’nün bütün umutlarının bittiği andır.

Bu yüzdendir ki, 16 Nisan FETÖ için, “Mezardakileri bile getirdikleri (!)” 2010 referandumundan da, 30 Mart, 10 Ağustos, 7 Haziran ve 1 Kasım’dan da önemlidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar