AK Partililer değil, 'millî'ler 'Evet' diyecek

-RİYAD- "Hayır"lı referandum tahminlerini ve gerekçelerini izliyor musunuz? Evet ve Hayır oyları birbirine çok yakın görünüyormuş. Bu da her iki partiden önemli oranda fire olacağı anlamına geliyormuş. Bu...

-RİYAD-

"Hayır"lı referandum tahminlerini ve gerekçelerini izliyor musunuz?

Evet ve Hayır oyları birbirine çok yakın görünüyormuş. Bu da her iki partiden önemli oranda fire olacağı anlamına geliyormuş. Bu yüzden de "Hayır" garantiymiş...

Bu hesabı doğrulamak için de “AK Parti’den yüzde 10 fire bekleniyor" diyen bazı doğan kuşlarını şahit gösteriyorlar.

Bozacı, şıracı meselesi yani...

Bir kere bu bir seçim değil, referandum.

Hem de "milli" bir referandum.

Diktatörlük dönemini DP ile, 1960 darbesini AP ile, 1980 darbesini ANAP ile, 28 Şubat bilmem ne darbesini AK Parti ile ve 2007 Parlamento darbesini de 21 Ekim Referandumu ile bertaraf eden Türk milleti, "Artık Türkiye'de darbe olmaz" derken, 15 Temmuz 2016’da daha önceki darbe ve vesayet operasyonlarının tamamına taş çıkartan bir işgal girişimine muhatap oldu.

Çok şaşırtıcıydı ama "Olmaz" oluyordu az daha...

***

Koynunda yılan besleyen bu sistem yüzünden darbecilerle uğraşmaktan geleceğe hazırlanmaya fırsat bulamayan milletimiz, bu kısır döngüye son vermek istiyor.

İşte 16 Nisan, milletin önüne ilk defa gelen, Kurtuluş Savaşı’nda kanla kazandığımız vatanın tapusunu vesayetçilerin elinden kurtarma fırsatıdır.

Millî olmak herkesin hakkıdır...

Böyle bir millî mücadelede parti tabanlı bir tasnif yaparak, bu reforma sadece AK Parti ve MHP’nin “Evet” diyeceğini düşünmek, diğer seçmenleri gayr-i milli ilan etmektir.

Zira “Millî duruş” siyasi, ideolojik veya etnik kalıplarla sınırlandırılacak bir kavram değildir.

Terör örgütü ile arasına mesafe koyarak devletinin yanında yer alan Kürt kardeşlerimiz en büyük milliyetçilik örneğini göstermiştir.

Etnik kökeni, inancı, siyasi ve ideolojik görüşü çok farklı olan birçok insan darbe, terör, dış müdahale gibi ortak tehditler karşısında ortak bir duruş sergileyebilmekte ve bu tehditlere karşı ortak mücadele verebilmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 512 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.389 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.758 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 510 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.783 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar