Referandumda ‘Hayır’ demek FETÖ’ye bayram ettirmek ve Fırat Kalkanı’nı kevgire çevirmektir

İngiliz buluşu”parlamentarizmin, siyasi istikrar getirmediği gibi her türlü manipülasyona imkan sağlayan bir sistem olduğunu dün arz etmiştik. Zaten bugünkü değişiklik de...

İngiliz buluşu”parlamentarizmin, siyasi istikrar getirmediği gibi her türlü manipülasyona imkan sağlayan bir sistem olduğunu dün arz etmiştik.

Zaten bugünkü değişiklik de, 2007’de “başörtüsünü Çankaya’ya sokmak istemeyen” vesayetçilerin tezgahladığı, bir parlamento entrikasının doğurduğu bir zarurettir.

O zamanki tıbbi müdahale sonucu, Ağustos 2014’te sisteme kalp nakli yapılmıştı. Ancak arızalı kalp de yerinde bırakılmıştı. Bugün yapılan, yarım kalmış o ameliyatın tamamlanmasından ibaret olan gecikmiş bir tedavidir.

Bütün bunlara rağmen, bu değişikliği, “durup dururken Erdoğan’a daha fazla yetki vermek için yapılan keyfi bir düzenleme” gibi yansıtmak büyük yalandır.

Kaldı ki, 61 Anayasası’nda özel yetkilerle donatılmış bir vesayet kurumu olan ve 1982’de daha da güçlendirilen cumhurbaşkanlığının, “sorumsuz ve sonsuz” yetkilerini bir kenara bırakıp, “sınırlı ve sorumlu” bir şablona girmek nasıl bir yetki artırımıdır?

Bu algı operasyonlarıyla millet şaşırtılmaya çalışılmaktadır.

7 Haziran öncesi derin aklın, FETÖ koordinatörlüğünde kurduğu ve HDP, CHP’den PKK, DHKP-C ve DEAŞ’a kadar uzanan “Yıkım İttifakı” rektefe edilerek “Hayır Cephesi”ne dönüştürülmüştür.

(“Bu ‘her telden terör kulübü’ne CHP’yi niye dahil ettin” derseniz, bu haklı sorunun muhatabı ben değil, Türkiye’nin en köklü partisini “FETÖ römorku” haline getiren Sayın Kılıçdaroğlu’dur.)

‘Hayır’ aslında neye ‘Evet’ demektir?..

Bu referandum, çıkan her sonuca saygı duyulması gereken bir “seçim” değildir. “Geminin tipi, sokağın adı ne olsun” gibi sorulara cevap arayan bir anket de değildir. Hatta bu referandum, daha önceki anayasa değişikliği referandumlarından da çok farklıdır.

Bunu sıradanlaştırmaya çalışanlar, “Hayır çıkarsa kıyamet mi kopar, şimdi nasılsa öyle devam eder” diyorlar.

Evet… “Hayır” çıkarsa Türkiye’nin kıyameti kopar ve hiçbir şey şimdiki gibi devam etmez. Nokta…

***

Bir an için “Evet” oylarının yüzde 49.99 çıktığını düşünelim…

Şimdi, “Böyle devam edelim” diyenler, o zaman kesinlikle “böyle” devam etmeyecek.

Yine şu anda, “Diğer yüzde 50’yi yok sayıyorsunuz” diye, yok yere yaygara koparanlar, asıl o zaman “Evet” diyen “Diğer yüzde 50”yi sinek gibi görecek.

Hiçbirisi, “Bu sadece bir referandum idi” demeyecek, cumhurbaşkanının ve hükümetin meşruiyeti (!) tartışılacak, istikrar mumla aranacak. “Ekonomik işgal” meraklıları için gün doğacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.392 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar