Paris-Antalya- Brüksel’in cihat üçgeni

Paris katliamı hakkında en fazla bilgiye sahip “biricik cihatçı” Türk yetkililerin elinde. “13 Kasım saldırılarının keşifçisi” Belçika vatandaşı Ahmet Dahmani, Suriye’ye...

Paris katliamı hakkında en fazla bilgiye sahip “biricik cihatçı” Türk yetkililerin elinde. 
“13 Kasım saldırılarının keşifçisi” Belçika vatandaşı Ahmet Dahmani, Suriye’ye geçmek üzere hazırlık yaparken, bu hafta sonu Antalya’da yakalandı. 
13 Kasım’ın ertesi günü, Amsterdam üzerinden Türkiye’ye uçan Dahmani, Paris saldırılarında yer alıp da “canlı” ele geçirilen tek IŞİD militanı. 
Belçika’dan, “yabancı cihatçılar/foreign fighters” kontenjanından IŞİD’e katılmış ve örgüt tarafından Suriye’de silah, keşif, istihbarat alanında özel eğitilmiş… 
Dahmani özetle Paris saldırısının piyonu değil. Lojistik desteğin üst kademe liderlerinden sayılıyor. Ve Brüksel’de cihatçıların yaşadığı barut fıçısı “Molenbeek”ten mahalle komşusu Salah Abdüsselam’a Interpol’ü yönlendirecek zincirin hayati halkasını oluşturuyor.

Avrupa’da savaş sahneleri 
Salah Abdülsselam da gene bu hafta sonu Brüksel’de yaşamı felç eden “cihatçı avının” hedefindeki bir numaralı isim. 
Belçika’dan tıpkı Dahmani gibi bir şekilde Suriye’ye ulaşmaya çalıştığı söylenen Abdülsselam için AB’nin başkenti Brüksel’de cumartesi, pazar görülmemiş bir OHAL ilan edildi. 
İstasyonlar, metrolar, alışveriş merkezleri, resmi binalar, restoranlar, kafeler, spor salonları kapatıldı. Eğlence programları, konserler iptal oldu. 
Yağmur altında hayalet kente dönüşen Brüksel’de evlerine kapanan insanların “cihatçı avında”, herhangi bir kaza kurşununa kurban gitmemeleri için pencerelere bile çıkmamaları istendi! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 181 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 561 Okunma 31 Mart’ın bahsi 07 Nisan 2024 | 92 Okunma Kesik kulağın mesajı 31 Mart 2024 | 212 Okunma Sevgiliye Mektuplar 24 Mart 2024 | 74 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar