Karnaval ve can pazarı

Venedik'te 'Meleğin Uçuşu' karnavalında binler geçiş yapıyor. Haylice mutlular. İnsanların mutlu olmasından daha güzel ne olabilir ki. O, onların bayramı.Bizim coğrafyada ise yüzler sönük. İnsanlar...

Venedik'te 'Meleğin Uçuşu' karnavalında binler geçiş yapıyor. Haylice mutlular. İnsanların mutlu olmasından daha güzel ne olabilir ki. O, onların bayramı.
Bizim coğrafyada ise yüzler sönük. İnsanlar mutsuz. Çocuklar daha hayatla tanışmadan bir kurşuna veya bombaya veya başka bir kaosa kurban gidiyorlar.
Geçen hafta Romanya'daydım. Büyükelçimizin ve Din Müşavirliği'nin ortaklaşa organizasyonunda orada yaşayan Türk kardeşlerimizle bir araya geldik. Hayli yararlı toplantılar yaptık.
Romanya AB üyesi. Sessiz bir ülke. Bence Türkiye'deki devasa ilerlemeye ulaşması için en azından birkaç yılları var. Ülkemizle bir daha gururlandım.
İslam âlemi ayağındaki prangaları bir atsa, bir silkinse, kan ve gözyaşını şiddeti, kaosu, kavgayı bir dindirse dünyanın gidişatı değişecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma Kim olursa olsun zulmetmeyin 06 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar