Mevlid Kandili ve Hz. Peygamber...

Pazar gecesi Mevlid Kandili. Rebiu'l Evvel ayı Efendimizin doğum günleridir. Bu vesileyle Hz. Peygamber'i (s.a.v.) bir postacı gibi gören bidat ve hurafecilere efendimizin misyonunu Kur'an-ı Kerim ayetleriyle hatırlatalım istedik.Hz. Peygamber'in (s.a.v.)...

Pazar gecesi Mevlid Kandili. Rebiu'l Evvel ayı Efendimizin doğum günleridir. Bu vesileyle Hz. Peygamber'i (s.a.v.) bir postacı gibi gören bidat ve hurafecilere efendimizin misyonunu Kur'an-ı Kerim ayetleriyle hatırlatalım istedik.
Hz. Peygamber'in (s.a.v.) görevi Kur'an-ı Kerim'i okumakla sınırlı değildir. Okuduğu ayetleri açıklama, uygulatma, öğrenme, hayata tatbik etme ile de ilgiliydi. Kanun koyuyordu. Haram ve helalin sınırlarını çiziyordu. Gerektiğinde hâkim, gerektiğinde komutandı.
Medine'de kurulan devlet için uygun yasalar, antlaşmalar, danışma meclisi kuran Hz. Peygamber (s.a.v.) Yüce Allah'tan bir yetki almasaydı bütün bunları gerçekleştirme hakkını kendinde bulur muydu? Ve Kur'an-ı Kerim'de olmayan birçok uygulamayı hangi yetkiyle bize emrederdi? Kendi kendinden mi, Yüce Allah'tan bir emirle mi? Kendi kendine olmadığına göre sünnetle ilgili bütün uygulamalar ilahi bir kaynağı gerektirmektedir.
Efendimizin yetki ve misyonuna işaret eden ayetlerin bir kısmını hatırlayalım;

Bir eğitici olarak yetkileri
Kur'an-ı Kerim'in dört yerinde Hz. Peygamber'in (s.a.v.) bir eğitimci, öğretmen olarak görevine işaret ediliyor. Bu ayetlere bakalım:
"Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara âyetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin." (Bakara, 129)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 38 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar