Allah için birbirinizi uyarın

Hepimizin öğüde ihtiyacı var. Hiçbirimiz ikazdan müstağni değiliz. Kuran-ı Kerim 'hatırlat' buyuruyor. Uyarı mümine fayda sağlar buyuruyor. Birbirimizi kırmadan eksikliklerimizi gidermek için uyarılarda...

Hepimizin öğüde ihtiyacı var. Hiçbirimiz ikazdan müstağni değiliz. Kuran-ı Kerim 'hatırlat' buyuruyor. Uyarı mümine fayda sağlar buyuruyor. 
Birbirimizi kırmadan eksikliklerimizi gidermek için uyarılarda bulunmalıyız. Gelin bu yazımızda bu işi yapalım, yani birbirimizi uyaralım. 
1 - Sevgili okuyucum; göreviniz, sorumluluğunuz ve konumunuz ne olursa olsun, çevrenizde menfaat için size yanaşmış, gerçeği örten iki yüzlü insanlar olabilir. Bazen etrafınızda çok insan görürsünüz. Ama zor gününüzde, o insanlardan kimseyi göremezsiniz. Onun için zaman zaman size yakın olanları uzaklaştırıp onları uzaktan gözlemleyin. Test ediniz. Nefsani davranıp davranmadıklarını görürsünüz. İmamı Şafii "Fe finnasi ibdalun. Ve fit terki rahatun- insanları değiştirmekte fayda vardır. Bazen de insanları terkte rahat vardır" demişti bir şiirinde. 
2- Harama bulaşmış ve ama tövbeye de hiç eğilmemiş insanlardan uzak durmanız size yarar sağlar. 
3- Bütün işlerinizi Allah'ın rızasına uygun yapmaya çalışın ama Allah'a tam tevekkül edin. Tevekkülsüz iman, ihlassız amel muteber değildir. 
4- Haramın lezzeti bazen etkiler sizi. Faiz gibi kazançlar görüntüde zenginlik getirir ama nihayetinde bela ve musibettir. 
5- Eski, temiz ve nezih alimlerin yolundan vazgeçmeyin. Son zamanlarda piyasaya saçılmış ve kendilerine imkân bulmuş sünnet ve hadis düşmanı, Hz. Peygamber'den (s.a.v.), sahabeden, velilerden, tasavvuf büyüklerinden rahatsız olan ehlisünnet kaçkını hocalar çoğalmaya başladı. Gelecekte bunlardan çok çekeceksiniz. İleride bunları ayıklamaya çalışsanız da, gücünüz yetmeyecek. Bu tür bid'at ve hurafe ehli kişiler gençler arasında, ilahiyat eğilimi olan gençler arasında hızla çoğalıyor. Bu ehlisünnet dışı yeni yapılanmalar, ileride büyük sorun olarak ortaya çıkacak. Bu yapının mensupları, Kuran-ı Kerim'i çok farklı ve sert bir yorumla anlıyorlar. İslam'daki murunet, yumuşaklık, tahammül bunlarda en alt limittedir. Efendimiz (sav) bunların olacağını haber vermiştir. 
6- Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım. İleride şerre dönüşme ihtimali olan her şeye karşı, aynı hassasiyeti göstermeliyiz. 
7- Kendi dışımızdaki herkesi batılda görmek doğru değildir. 
8- Namazlarınızı ihmal etmeyin. 
9- Gece tehecüdüne devam ediniz. 
10- Her gün Kuran-ı Kerim'den bir bölüm okuyun. Ama mutlaka tefsire başvurun. Ayetleri kendi nefsinize ve anlayışınıza göre yorumlamayın. Hz. Peygamber, Kuran'ı kendi hevasına göre yorumlayanın imani yönden tehlikede olacağını haber vermiştir. 
11- Ticarette ortağınızın hukukunu kendinizden öne alın. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar