Biz müjdelenmiş bir ümmetiz

Hz. Muhammed'in (sav) ümmeti olmakla ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Zira Efendimiz bir gün ümmeti için dua edip ağladığında Allah (cc) kendisine şu müjdeyi vermiştir: Allah ümmetin hakkında seni razı...

Hz. Muhammed'in (sav) ümmeti olmakla ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Zira Efendimiz bir gün ümmeti için dua edip ağladığında Allah (cc) kendisine şu müjdeyi vermiştir: Allah ümmetin hakkında seni razı edecek, seni asla üzmeyecek

İbn-i Amr ibni As (ra) anlatıyor: Bir gün Resulullah (sav), Hz. İbrahim (as) hakkındaki şu ayeti okudu:
"Rabbim! Bu putlar insanların çoğunu yoldan çıkardılar. Artık kim bana uyarsa bendendir; kim de bana karşı gelirse, elbette sen çok bağışlayan, koruyup gözetensin." (İbrahim 14/36)
Ardından Hz. İsa'nın (as) Kur'an'daki şu sözlerini söyledi:
"Onlara azab edersen, onlar zaten senin kullarındır. Eğer onları bağışlarsan, elbette sen güç ve kudret sahibi, her şeyi yerli yerince yapansın." (el-Maide 5/118)
Daha sonra Peygamber Efendimiz (sav) ellerini açtı:
"Allah'ım, ümmetimi koru, ümmetime acı!" diye dua etti ve ağladı.
Bunun üzerine Allah-u Teâla, Hz. Peygamber'in neden ağladığını bilse de sırf peygamberinin dilinden duyulsun diye Cebrail'e emretti: "Cebrail (as) git Muhammed'e ve niçin ağladığını sor", buyurdu.
Cebrail de (as) ona geldi ve niçin ağladığını sordu. Resulü Ekrem (sav) ümmeti için duyduğu endişe yüzünden ağladığını, onların azaba düşeceği endişesinden ağladığını söyledi. Zaten Allah-u Teâla onun ne için ağladığını çok iyi bilmekteydi.
Cebrail (as) aldığı cevabı Allah-u Teâla'ya iletince, Cenab-ı Hak ona şöyle buyurdu:
"Cebrail! Muhammed'e git ve ona; Allah ümmetin hakkında seni razı edecek, seni asla üzmeyecek. Sen razı olacaksın. Bunu dediğimi söyle!" (Müslim, İman, 346)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 12 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar