Üç Aylar’dayız

Özel günlerdeyiz. Üç Aylar'a girdik. Dün gece Regaip Kandili'ydi. Kandili huşu içinde kutladık. Bu Üç Aylar'ın ilki recep ayıdır. Bu aya 'esabb' ayı da denmiş. Çünkü bu ay tövbe edenlere rahmetin...

Özel günlerdeyiz. Üç Aylar'a girdik. Dün gece Regaip Kandili'ydi. Kandili huşu içinde kutladık.
Bu Üç Aylar'ın ilki recep ayıdır. Bu aya 'esabb' ayı da denmiş. Çünkü bu ay tövbe edenlere rahmetin yağdığına inanılır. Nur ve bereket yağan bir ay.
Hz. Peygamber (s.a.v) dualarının kabul edileceği zamanları sayarken recep ayını da sayar. İlk cuma gecesini ihya edenler kabir azabından uzak tutulacağını belirtir.
Bu nedenle de recep ayı girdiğinde şöyle dua ederdi: "Allah'ım bize recep ve şaban ayını mübarek eyle ve bizi ramazana ulaştır. Çünkü recep ve şaban ayları, ramazana ön hazırlık gibidir."
Bu nedenle de ramazan ayındaki zor oruç günlerine, recep ve şabanda zaman zaman oruç tutup hazırlanırdı.
Bu ayda yapılan dualardan birisi de şudur:
"Allah'ım mağfiret et, bağışla, merhamet et. Sen benim işlediğim günahlarımı bilirsin. Bildiğin günahlarımı affet. Sen şeref ve şanı yüksek, keremi bol olansın.
Bu aylarda bol bol tövbe edip rabbimize sığınalım. Allah'ın bağış ve rahmetinin günahlarımızdan daha çok olduğunu unutmayalım. Üç Aylar'ımız kutlu olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 35 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 78 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma Allah’ın örttüğünü siz de örtün 07 Nisan 2024 | 95 Okunma Kim olursa olsun zulmetmeyin 06 Nisan 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar