Alev topu

Başbakan Binali Yıldırım’ın “FETÖ, AK Parti döneminde palazlanmadı” sözleri son günlerin en çok tartışılan sosyal medya gündemlerinden biri oldu. “15 Temmuz zaferini gölgelemeye...

Başbakan Binali Yıldırım’ın “FETÖ, AK Parti döneminde palazlanmadı” sözleri son günlerin en çok tartışılan sosyal medya gündemlerinden biri oldu. “15 Temmuz zaferini gölgelemeye çalışanlar, sinsi taktikler içinde” diyen Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün partisi AK Parti’nin döneminde doğmadığını söyleyerek, “FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünü AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gayreti içinde göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi yanlışlarını örme gayreti içindeler” demişti.

7 Ağustos Yenikapı ruhunun eprimeye başladığı andan beri, muhalif çevreler ”Ne istedilerse verdiniz” diyerek ülkeyi 15 Temmuz’a götüren süreçteki aslan payının AK Parti’de olduğunu söyleyerek “asıl bedel ödemesi gerekenin AK Parti içindeki siyasetçiler” olduğunu iddia ediyorlar.

Ama bu kez tartışmanın fitilini ateşleyen, Orgeneral Hilmi Özkök’ün “2004 yılında uyardık” sözleri.

Zaten maşallah herkes, hiç durmadan uyarmış.

Sayın Hilmi Özkök, 2004’ü referans vermek yerine neden Ergenekon soruşturması sırasında “Kasaptaki ete soğan doğramam” diyerek yorum yapmaktan kaçındığını anlatsa daha iyi olmaz mı? O soruşturmalar, davalar sırasında siyasetçilere ama gizli ama açık şekilde bu soruşturmaların ve davaların önemli bir kısmının “kumpas” içerebileceğini ifade etmiş miydi? Biz yorum yapmamayı tercih ettiğini, özellikle Balyoz davası esnasında epey sessiz kaldığını hatırlıyoruz çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar