NATO gazı

IŞİD bahanesiyle Suriye’ye “yerleşen” Rusya, sadece bir hafta içinde ne kadar korkunçlaşabileceğini gösterdi. Suriye’de IŞİD haricindeki gruplara ateş etmekten, sivil öldürmekten çekinmiyor...

IŞİD bahanesiyle Suriye’ye “yerleşen” Rusya, sadece bir hafta içinde ne kadar korkunçlaşabileceğini gösterdi. Suriye’de IŞİD haricindeki gruplara ateş etmekten, sivil öldürmekten çekinmiyor, Türkiye hava sahasını ardı ardına ihlal etmesi de cabası.

Bir baktık NATO ve ABD, Türkiye’ye yapılan hava sahası ihlali için “Aman Tanrıııım, nasıl olur?! Hayır olamaz!” kıvamına gelmiş soap opera çığlıkları atıyor.

Türkiye’ye gaz veriyor, neredeyse aslansın-kaplansın, bir şeyler yaparsın diyesi diller takınıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci hava sahası ihlalinden sonra şu yaptığı açıklama, bu bakımdan son derece önemli. Erdoğan, “Türkiye’ye yapılmış olan, NATO’ya da yapılmıştır. Rusya’yla ilişkilerimiz ortadadır. Rusya dostunu kaybederse çok şey kaybeder, bunun bilinmesi lazım” diyor.

Doğru, Türkiye’ye yapılan NATO’ya yapılmıştır ama bu ABD ya da NATO ile Rusya arasındaki gerilimde öne atılacak olan Türkiye’dir anlamına gelmez.

Putin’i anlaşarak Suriye’ye alan ABD’dir, Obama’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 283 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 319 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.118 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 566 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar