Gelecek 24 Nisan’a kadar rahat mıyız?

ÇANAKKALE anmaları bütün görkemiyle tek bir kavramın altını çizmeye odaklanmıştı: Dostluk.16 devlet başkanı, 3 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı, 5 başbakan, 1 eski...

ÇANAKKALE anmaları bütün görkemiyle tek bir kavramın altını çizmeye odaklanmıştı: Dostluk.
16 devlet başkanı, 3 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı, 5 başbakan, 1 eski cumhurbaşkanı, 28 bakan, 6 uluslararası örgüt genel sekreteri olmak üzere 90’a yakın ülkeden üst düzey konuğun katıldığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlerle dile getirdi Türkiye’nin Çanakkale mesajını: “Burada, bir araya gelen tüm ülkeleri, savaş yüzyılının çağrısının sona erip barış yüzyılının başlaması çağrımızın muhatabı dostlarımız olarak görüyorum. Dünyanın bu mesaja gerçekten çok ama çok ihtiyacı var. Ortak acıları, yeni düşmanlıklar üretmeye değil, barışın, sevginin ve yeni dostluğun temelleri için paylaşmamız gerekiyor.”
Aynı saatlerde Erivan’da da soykırımın 100. yılı için düzenlenen tören devam ediyordu. Ermenistan’ı anlamak mümkün. Türkiye ne yaparsa yapsın, Sarkisyan geçim kaynağı olan diaspora Ermenilerinin sözünden dışarı çıkamaz.
Diaspora Ermenileri ise özellikle Batılı ülkelerde misyonları, faaliyetleri oranında moral ve siyasi üstünlük kazanabildiklerini bilmekteler. “Türkler, Ermenilere soykırım uyguladı” tezini ne kadar iyi savunurlarsa o kadar değer gördüklerinin bilincindeler ve bulundukları ülkelerdeki şanslarını, söz konusu siyasi pazarlık kozları sayesinde elde ettiklerinin farkındalar. Rahmetli Hrant Dink az uğraşmadı bu topluluklarla. Dink’in tezi, “Ermeniler ve Türkler bu konuyu kendi aralarında çözmeli. Aramıza girmeyin” şeklindeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.127 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar