Mahkemeye verelim!

Fatih’in adıyla övünüyorlardı. Fatih’in adını lekelediler. Mehmet Akif ile övünüyorlardı. Akif’in adı da gitti. Mahkemeye verelim. Hakime belge sunabiliriz. BELGE 1: 7 yıl önce “Eğitimde fırsat...

Fatih’in adıyla övünüyorlardı. Fatih’in adını lekelediler. Mehmet Akif ile övünüyorlardı. Akif’in adı da gitti.
Mahkemeye verelim.
Hakime belge sunabiliriz.
BELGE 1:
7 yıl önce “Eğitimde fırsat eşitliği” getireceğiz demişlerdi. Okullarda teknolojiyi kullanıp fırsat eşitliği yaratmak için “tablet projesi” başlatılmıştı.
Adı: “Fatih” konulmuştu.
Bütün okullarda her öğrencinin bir “tablet bilgisayarı” olacak, her derslikte bir projeksiyon cihazı ve akıllı tahta bulunacak, öğretmenler bu yüksek teknolojik aletlerle derslerini öğretecekler ve böylece Türkiye bilgi toplumu olmaya koşar adım yaklaşacaktı.
5 Eğitim Bakanı değişti.
2.5 milyar TL harcandı.
Projeye yandaşlık girdi.
Rüşvet sızdı.
Rüşveti dile getiren milletvekili hanım, ölümle tehdit edildi. Sonunda yıllar akıp gitti 4 yıl önce bitirilmesi gereken,  “Fatih tablet projesi” balon oldu. Sonra ihale yenilendi. 2018’de bitecek denildi.
Fatih’in adına yakışmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 437 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar