Kaşarlana! Kaşarlana! Katar’laşma!

Katar, satıyor doğal gazını, alıyor yiyeceğini, içeceğini, Emiri'nin sarayına lüksünü, şatafatını. Türkiye petrol ülkesi değil, doğal gazı da yok.Tam hasat zamanı.Buğday...

Katar, satıyor doğal gazını, alıyor yiyeceğini, içeceğini, Emiri'nin sarayına lüksünü, şatafatını. Türkiye petrol ülkesi değil, doğal gazı da yok.
Tam hasat zamanı.
Buğday, mısır, arpa.
Tam besi zamanı.
Düve, teke, dana.
Çiftçi tam tarlasını hasat edecek ve hayvanını da tam besiden çıkarıp pazara satacak şu günlerde Bakanlar toplandılar. Önceki gün “Bakanlar Kurulu” kararı çıktı. Et, buğday, mısır, arpa ürünlerinin ithalatına uygulanan gümrük vergileri yüzde 60 ile  82 oranında düşürüldü.
Yabancının malı gelecek.
Türkiye'de bolluk olacak.
Katar'ın yaptığı gibi uçakla dana eti, gemiyle buğday; “içerideki gıda tekellerinin” başına ithalat sopası olup inecek, markette-pazarda fiyatlar düşecek.
Gümrükler yalama oldu.
Enflasyon inmedi, çıkıyor.
Başkasının ürettiği malla bolluk, bereket yaşanmıyor.  Akılla, bilimle, bilgiyle, beceriyle yönetilen ülkelerde gümrük vergileri, yerli üreticiyi korumak adına alınır. Yerli üreticiyi bitirmecesine gümrük vergileriyle oynarsan, sonunda bir bakarsın Katar olmuşsun.
Katar, çöl ülkesi.
Yerli üretimi yok.
Türkiye üretim cenneti.
Niçin Katarlaşıyor?
Çapsızlıktan mı?
Akılsızlıktan mı?
Bol söylenen yalandan mı?

*  *  *

2023 hedefleri konulmuştu.
10 büyük içine gireceğiz.
2 trilyon dolarlık ekonomi.
Kişi başı 25 bin dolar.
İleri teknoloji atağı.
Tarımsal üretimde, sanayi veriminde, hayvancılıkta ve AR-GE' de dünya birinci ligine çıkacağız. Allah'ın izniyle Avrasya'nın ileri teknolojide mal üretim üssü biz olacağız.
İhracat 500 milyar dolar.
Turist sayısı 46 milyon.
Turizm geliri 50 milyar dolar.
İşsizlik sıfırlanacak.
Yoksul aile kalmayacak.
Milli uçak yapılacak.
Ve uçurulacak.
Milli tank yapılacak.
Milli uçak gemisi.
Milli uzay uydusu.
Milli uzay üssü.
Milli füze sistemi.
Milli otomobil.
Milli tren.
Milli tranvay.
Milli 4.5G.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar