Yapma Türkiye!

Yarın sandığa gideceğiz. İnsan dilinin altında gizlidir. Dilini döner bıçağı gibi kullananlar oldu, sözün şehvetine kapılanlar da çoktu.  “Evet” i savunanlar ilk günden lafa ...

Yarın sandığa gideceğiz. İnsan dilinin altında gizlidir. Dilini döner bıçağı gibi kullananlar oldu, sözün şehvetine kapılanlar da çoktu.  “Evet” i savunanlar ilk günden lafa  “iç ve dış düşman yaratmak üzere”  başladılar. Nezaket yoktu dillerinde. Kibarlık hiç olmadı. Sürekli düşmanlık yükselttiler:
Hayır: PKK'dır.
Hayır: FETÖ'dür.
Hayır: Kandil'dir.
Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'a, bakanlardan, baş danışmana kadar “nefret zinciri” oluşturdular. 60 gün bitti, geride koyu nefret kaldı. Sonunda “kadınları ve kızları helaldir” diyecek kadar zıvanadan çıktılar. Bu zıvanasından çıkmış dilin sahibi, nefret üretme cesaretini  çalıştığı belediyenin başkanından değil daha yukarından aldı…  Hayırlı günler, hayırlı cumalar, hayırlı pazarlar, hayırlı işler, hayırlı kazançlar, hayırlı sabahlar demeyi neredeyse yasakladılar.  Duvarlarda hayır yazan afişleri yırttılar. Hayır konuşması yapan milletvekilinin mikrofonunu kırdılar, otomobilinin lastiğini kestiler. Devlet Bankası'nın yan şirketlerinde danışman adı altında 3 ayrı maaş verilen bir din-diyanet hocası  yazara da “evet mührü basmak” farzdır fetvası yazdırdılar.
“Evet” Allah emri oldu.
“Hayır” haçlı haçı sayıldı.
Yapma Türkiye!
Bu nefrete uyma!

*  *  *

Nefret taşlarıyla döşenmiş ve adına “Anayasa değişikliği” denilen yoldan giderek aydınlık, güzel, rahat günlere ulaşacak bir Türkiye'ye varılamayacağını görmeliyiz. 90 yıllık enkazı kaldıracağız, 90 yıllık parantezi kapatacağız, 90 yıllık reklam arasını sonlandıracağız, bizim yapacağımız değişime direnenler yok olacak diyenler niyetlerini açık ettiler.
İşte gör!
Başdanışman söyledi.
Gümbür gümbür geliyor.
Kendi devletini kuracak.
Yarın oylanacak anayasa değişikliğinin yazıcılarından biri olan bu başdanışmanın aklında, yüreğinde, amacında;  “1923'te kurulan Cumhuriyeti yıkmak” var.  Kendilerince 90 yıllık enkaz kalkacak, parantez kapatılacak. Cumhurbaşkanının tek başına bütün 90 yılı kazıyıp sileceği, yerine kendince kurumlar koyacağı, bütün kanunların Saray'dan telkin edilerek yapılacağı, yürütmenin başına, yargının başına, basının başına, polisin, askerin, valilerin, kaymakamların, devletin bütün kurumlarının başına  Cumhurbaşkanı onayından  geçen kişilerin yerleştirileceği bir Türkiye düzeni geleceğinin planını açıklamış oldular.
Yapma Türkiye!
Nefrete pirim verme.
“Evet” deme.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar