Sessiz Tayyipçiler!

Buhar, buz, su gibi ses çıkarmadan, birbirine sarılarak, birbirine tutunarak, buharın suya, suyun buza dönüşmesi gibi birbirinden güç alarak pazar gününü bekliyorlar.Bunlar sessiz Tayyipçiler!20 yıldır onu...

Buhar, buz, su gibi ses çıkarmadan, birbirine sarılarak, birbirine tutunarak, buharın suya, suyun buza dönüşmesi gibi birbirinden güç alarak pazar gününü bekliyorlar.
Bunlar sessiz Tayyipçiler!
20 yıldır onu desteklediler.
Belediye başkanı yaptılar.
Başbakan yaptılar.
Cumhurbaşkanı yaptılar.
Daha ne yapsınlar?
Artık yeter!
Sessiz Tayyipçiler, pazar günü “Osmanlı tokadı” vurmaya hazır gibiler. Konuşmuyorlar, oylarının rengini açıklamıyorlar, anket firmalarının sorularına cevap vermiyorlar.
Sessizce bekliyorlar.

* * *

Kendini tutamayan, sabrına yenilerek sessizliğini bozan Tayyipçiler de var.  20 yıllık Tayyipçiydi. Bir gecede koltuğundan ittirilerek atılan önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışmanlık da yaptı.   Kendisi dün “Ben kurulmadan önce de devrimci bir dönüşüm yapacağını düşünerek AK Parti hareketini destekledim, tüm seçimlerde bu partiye oy verdim” diye yazdıktan sonra  “Ancak bu referandumda oyum ‘Hayır' olacak… Çünkü 1)- Önerilen tasarı başkanlık sisteminin ruhuna tümüyle ters 2)- Bu tasarı suiistimal edilmeye açık bir tek adam düzeni getiriyor 3)- Eski sistemin kötü olması bizim de kötü bir sistem getirmemizi meşru kılmıyor 4)- Apaçık yanlışı doğru diye savunmak ahlaki değil ve nihayet 5)- Bu yönetim modeli AK Parti'ye, muhafazakarlara ve Türkiye'ye orta vadede büyük zarar verecek…” dedi. (Etyen Mahçupyan 13 Nisan  Karar Gazetesi)

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 229 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar