Altını kirletenler Temiz Anayasa yapabilir mi?

“Altını kirletenler” tarifini ben bulmuş değilim. Cumhurbaşkanı'nın “Abi…” dediği, birlikte parti kurdukları Bülent Arınç, “kesinlikle altını kirletmiş…” benzetmesini yine...

“Altını kirletenler” tarifini ben bulmuş değilim. Cumhurbaşkanı'nın “Abi…” dediği, birlikte parti kurdukları Bülent Arınç, “kesinlikle altını kirletmiş…” benzetmesini yine Cumhurbaşkanı'nın çok yakın destekçisi, partinin vazgeçilmez belediyeci figürü Melih Gökçek için yaptı. “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını kirletmiştir” dedi.
Hint atasözüymüş!
Hint kültürü derin.
Çıplak gerçeği saklamıyor.
Atasözü yapıp söylüyor.
İnsanlık feyz alsın:
Altını kirletmişse!
Koltuktan kalkamaz!
Gerçek, Hintlinin tekelinde değil. Türkiye'nin yarısı gerçeği görüyor. Halk oylamasına sunulan “bu anayasa teklifi koltuğundan kalkmakta sıkıntısı olanlar” için yazılıp, çoğunluğu aynı kumaştan milletvekillerinin parmaklarını havaya kaldırmaları sonunda çıkarıldı.
Sorma hakkımız doğdu:
Altını kirletenler.
Anayasa yapabilir mi?

*  *  *

Ağızdan çıkan sözler, yerin dibine batırılanlar, parlatıp göğe çıkarılanlar, tüm olaylar herkesin gözü önünde akıyor. Tıpkı padişah ll. Abdülhamit gibi 33 sene kalkmadan saltanat sürebilsin diye “altını kirletmişler anayasası” yazıldı, Meclis'te onaylandı ve halkın oylamasına sunuldu.
Binbir yalan.
Binbir oyun.
Binbir algı.
Üst üste kondu.
Beş gündür bütün dünyada “Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşüren” acı olay konuşuluyor, yazılıyor: Türk Dışişleri Bakanı'nın uçağına izin verilmedi. Türk Aile Bakanı “Hollanda polisi gözetimi altında sınır dışı” edildi. “milli duyguları yaralayan” bu gelişmeler olurken tırmanmayı durduracak, gerilimi düşürecek bir akıl sahibi görevli yok muydu?
Vardı.
T.C.'nin Lahey Büyükelçisi
Sayın Sadık Arslan.
Büyükelçi maaşı alıyor.
Yaklaşık 15 bin Euro.
10 bin Euro diyelim.
40 bin TL aylık eder.
Hollanda'daki elçilik, konsolosluk çalışanları ona bağlı. Bütün Avrupa'da ve Hollanda'da “İslam ve Türk düşmanlığını siyasete alet etmek isteyen bir rüzgarın patlamış olduğunu” en iyi bilecek, kavrayacak ve Türkiye'nin bu tuzağa düşmemesi için Dışişleri Bakanı'na, Aile Bakanı'na, Ankara AK Saray'daki Cumhurbaşkanı'na “akılcı ve gerçekçi olmayı” önerecek olan bu büyükelçi nerede?
Cumhurbaşkanı açıkladı:
Burada, Saray'da, yanımda.
Ben onu danışman yaptım.

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar