Yemin ettin içine tükürme!

Muktedirin isteğiyle; kendisi gezide iken koltuğundan ittirilerek atılan bir önceki Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Darbe Komisyonu'na”  yazılı ifadesini yolladı ve “Ben Fetullah Gülen ile Tayyip Erdoğan'ın...

Muktedirin isteğiyle; kendisi gezide iken koltuğundan ittirilerek atılan bir önceki Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Darbe Komisyonu'na”  yazılı ifadesini yolladı ve “Ben Fetullah Gülen ile Tayyip Erdoğan'ın bilgisi ve izni doğrultusunda görüştüm” dedi.
Gülen, darbeyi başaramadı.
Başarsaydı.
Ne yapacaktı?
Darbe anayasası yapacaktı.
Gücü tek kişide toplayacaktı.
O tek kişi de kendi olacaktı.
Bugün ne yapılıyor?
Bugün;  “FETÖ'nün gücü tek kişide toplayacak bir darbe anayasasının” benzeri Meclis'te oylanıyor. Tek adama vidalanmış iki partinin milletvekilleri, birer robot çalışkanlığı içinde “FETÖ benzeri bir anayasa çıkarmaya” uğraşıyorlar. Milletvekilliği yapmış bir hanım, milletvekillerine duyurayım diye bir çağrı gönderdi.

*  *  *

İşte o çağrı:
“Sayın milletvekilleri.
Bildiğiniz gibi anayasanın 81. Maddesi'nde yer alan YEMİN yapılmadan milletvekili olunamıyor.
Bu yemini yaptıktan sonra, hepiniz seçmenlerin verdiği oylarla, milletin size 4 yıl için devrettiği yetkilerini, 81. Madde'de belirtilen çerçevede kullanma hakkını elde ettiniz.
Milletin kendine ait büyük yetkisini ve gücünü size 81. Madde'deki çerçeveyi aşmamanız koşuluyla devretti.
Milletin size verdiği
YETKİNİN içinde TEK BİR KİŞİYE DEVREDİLMESİ VE PARLAMENTER SİSTEMİN DEĞİŞTİRİLMESİ yoktur.
Belirtilen koşullarda kullanılmak üzere yüklendiğiniz bu yetkiye sadık kalmanız ve saygı duymanız gerekmiyor mu?
Saygılarımla
Türkan Turgut Arıkan
TBMM XVII Dönem
Edirne Milletvekili.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar