Şeyh Efendi bildi!

Meclis'in önüne gelip “böyle bir Anayasa istemiyoruz” diyen bir avuç sivil vatandaşı başarıyla püskürttüler. Biber gazı. Cop. Yumruk. Sille. TOMA. Polis köpekleri. Teröre, şiddete başvurmadan kendini...

Meclis'in önüne gelip “böyle bir Anayasa istemiyoruz” diyen bir avuç sivil vatandaşı başarıyla püskürttüler. Biber gazı. Cop. Yumruk. Sille. TOMA. Polis köpekleri. Teröre, şiddete başvurmadan kendini ifade eden bir sivili kovalamak için 3 polis yığılmıştı. Böylece yüksek ve ileri demokrasinin şahlandığı(!) günlere geldik. Bu yüzden ismini yazamayacağım okurum beni aracı yaptı. Meclis'te yeni anayasa maddelerini oylayan milletvekillerine sormam için 4 soru gönderdi:
Soru 1:
Yeni Anayasa ile başkanlık makamına gelecek kişi; kendisi için yapılmış Anayasa'yı da dar bulur, bir maddesini değiştirerek “seçimleri kaldırır ve kendini ömür boyu başkan” ilan ederse bu adımı durdurup, denetleyecek bir engel var mı?
Soru 2:
Yeni Anayasa ile başkanlık makamına gelecek kişi; Türkiye'nin ismi ve yönetim biçimi dahil demokratik laik cumhuriyet birikimini adım adım değiştirme yönünde adımlar atar ve her adımda yetkilerini daha da artırırsa; bu cinneti denetleyecek, engelleyecek herhangi bir hukuki kurum ya da mekanizma var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar